GetReal icon

Review: GetReal laat je afspreken met mensen in de buurt

Met GetReal voor iPhone spreek je af met andere app-gebruikers in de buurt. Je ziet meteen of je wellicht vrienden gemeen hebt met andere gebruikers.

GetReal iconHet wemelt in de App Store van de sociale apps, waarmee je snel een online gesprek met vrienden of wildvreemden voert. De nieuwe app GetReal pakt het wat dat betreft compleet anders aan: hierin zie je andere gebruikers bij jou in de buurt, met wie je kunt afspreken om bijvoorbeeld een kop koffie te drinken. Daarmee wil GetReal gebruikers aansporen om in de ‘echte’ wereld te praten.

GetReal vertelt je welke andere app-gebruikers er bij jou in de buurt zijn. Dit doet de app door de afstand tussen jou en iemand anders te tonen. Hierdoor zie je bovenin de lijst mensen staan die een paar minuten van je verwijderd zijn, met daaronder mensen waarvoor je bijvoorbeeld een uur moet reizen. Het zorgt ervoor dat je weet welke app-gebruikers er allemaal in de buurt zijn, zonder dat jouw persoonlijke locatie op een kaart wordt verklapt.

Met een tap op iemand in de buurt, kun je hem of haar uitnodigen om ergens te gaan zitten. De ander moet daarna binnen een half uur zeggen of ze akkoord gaan. Is er een afspraak gemaakt, dan kun je samen een plek afspreken om bijvoorbeeld een broodje te eten.

GetReal in de buurtGetReal vrienden

Het idee achter GetReal doet enigszins denken aan dating-apps, die je ook op basis van locatie in contact brengen met anderen. Daarnaast heeft de app wat weg van Foursquare Swarm, waarin je een evenement kunt maken waar je Foursquare-vrienden vervolgens naartoe kunnen komen. GetReal richt zich echter op wildvreemden in de buurt – met een handige truc. Door je aan te melden met Facebook, Twitter en LinkedIn zie je hoeveel gemeenschappelijke vrienden iemand eigenlijk heeft. Dan weet je vooraf of je wellicht een leuk aanknooppunt hebt met iemand.

Nog weinig in Nederland

Het succes van GetReal valt of staat bij de hoeveelheid gebruikers. Hoe meer mensen de app installeren, hoe groter de lijst met mensen met wie je wellicht een afspraak kunt maken. Op het moment van schrijven is het aanbod nog wat mager: we zagen in Amsterdam slechts drie andere app-gebruikers en vermoeden dat het aantal in andere steden veel lager ligt. Buiten de Randstad zal je al helemaal veel moeite hebben om iemand tegen te komen om een kop koffie mee te pakken.

Conclusie GetReal review

Met GetReal kun je vrij makkelijk afspreken met mensen in de buurt, zonder dat het direct een date of een belangrijk evenement is. Een leuk idee, maar we moeten het app-gebruik eerst zien groeien voor het een succes is. Op het moment kom je nog maar weinig Nederlanders tegen in GetReal.

Pluspunten

  • Afspraken op locatie maken zonder gps-data vrij te geven.
  • Zie met wie je vrienden gemeen hebt.

Minpunten

  • Met huidige aantal gebruikers nog niet héél relevant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 14:45
Categorie Lifestyle
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.