Geoloqi voor iPhone legt je bewegingen vast

Geoloqi is een dienst waarbij je je locatie onderweg kunt vastleggen met je iPhone. Je kunt mensen via een URL realtime je locatie laten volgen. Geoloqi is gratis te downloaden uit de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

geonote geoloqiGeoloqi is een realtime platform voor het uitwisselen van locatiegegevens. Het gaat daarbij om privénetwerken, waarbij je maar een beperkte groep mensen toegang geeft tot je locatie. Geoloqi kan bijvoorbeeld automatisch inchecken bij Foursquare of je locatie delen via e-mail en SMS. Het handige is dat vrienden niet hoeven te beschikken over Geoloqi om je locatie-updates te volgen. Je stuurt hen je locatie-URL en ze kunnen via de browser jouw bewegingen volgen. Handig als je bijvoorbeeld onderweg bent naar je vakantieadres, ‘s avonds laat nog de deur uitmoet of met iemand wilt afspreken. Vrienden zien realtime je bewegingen op de kaart, ook via een mobiele browser. Het zenden van je locatie werkt maar beperkte tijd. Zodra de toestemming die je hebt gegeven afloopt, zien anderen niet langer jouw locatie. Je hoeft dus niet te onthouden dat je het weer uitschakelt.

De GPS-tracker van Geoloqi draait op de achtergrond en kan met hoge nauwkeurigheid je locatie bepalen. Dat kost echter wel extra batterijduur. Eventueel kun je in Geoloqi kiezen voor een batterijbesparende modus, die minder nauwkeurig is. Je kunt de app meteen beginnen te gebruiken, zonder eerst een account aan te maken. Bij het beschikbaar stellen van je locatie geef je aan hoe lang je de informatie wilt blijven doorgeven.

Geoloqi lijkt op andere apps zoals Trackr, maar er zitten toch wel wat handige extra’s in. Je kunt bijvoorbeeld met de functie Geonotes een notitie voor jezelf achterlaten op een plek. Ben je weer op een bepaalde locatie, dan krijg je een push notificaties dat je iets moet gaan doen. Kom je onderweg bijvoorbeeld een leuk restaurant of een ander mooi plekje tegen, dan laat je daar een notitie achter en krijgt een waarschuwing zodra je weer in de buurt bent. Met Geoloqi kun je ook je fiets- of motorrit vastleggen. Je kunt zelfs je eigen layer creëren met behulp van de Goeloqi API.

Downloaden: Geoloqi (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2011, 16:26
Categorie Navigatie
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.