SkySafari voor iPad: reisgids voor de sterrenhemel met korting

SkySafari is een app waarmee je sterren en sterrenstelsels op de iPad kunt herkennen, zelfs afgestemd op de richting waarin je kijkt. De apps SkySafari en SkySafari Lite zijn nu met extra korting te downloaden.

skysafariSkySafari is een app waarmee je de sterrenhemel kunt ontdekken. De ontwikkelaar van deze app geeft de Lite-versie (normaal €2,39) de komende dagen gratis weg en de volledige versie (normaal €11,99) is met een leuke korting te krijgen. SkySafari is bedoeld als professionele astronomiesoftware voor de iPad. Je krijgt informatie over 300.000 sterren en 30.000 objecten aan het firmament. In de Lite-versie vind je informatie over bijna 120.000 sterren en 220 sterrenclusters, sterrenwolken en sterrenstelsels.

Alle belangrijke planeten en manen van het zonnestelsel staan erin, voorzien van foto’s die door de NASA en door de Hubble Space Telescope zijn gemaakt. Verder vind je in de app een uitgebreide database met informatie over asteroïden, kometen en satellieten. Vanaf elke plaats op aarde kun je kijken hoe de sterrenhemel eruit ziet, tot 100 jaar terug in de tijd en 100 jaar vooruit in de toekomst. Heb je een iPhone of iPad met kompas, dan kan de app ook een live beeld geven van de sterrenhemel, afgestemd op de richting waarin je kijkt. Door je iOS-toestel te schudden activeer je het kompas en de accelerometer. De interface van de app is aanpasbaar met verschillende thema’s, zoals de Classic-look, het zwarte Onyx-thema of het Night Vision-thema.

Voor geavanceerde gebruikers is zelfs een aansluiting op je telescoop mogelijk. Als je een GoTo-telescoop hebt kun je via Wi-Fi je telescoop op een bepaalde ster richten. De aangegeven kortingen gelden tot 9 mei.

Downloaden: SkySafari (van €11,99 voor €7,99) en SkySafari Lite (van €2,39 voor gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2011, 18:54
Categorieën Naslagwerken, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.