GekOpWater.nl: havens, faciliteiten en acties voor vaarders

GekOpWater.nl is een iPhone-app voor de vaarliefhebber in Nederland. Het laat Nederlandse havens en de faciliteiten ervan en erom heen zien.

GekOpWater iPhone iPod touchEr is vanochtend een nieuwe Nederlandse applicatie uitgekomen die goed van pas kan komen bij de medelanders die de vakantie willen besteden op een boot. GekOpWater.nl biedt een overzicht van havens in Nederland en toont ook faciliteiten in de buurt van de havens. Onder meer hotels, eetgelegenheden, banken en verenigingen die handig kunnen zijn worden getoond op een kaart. Ook kun je zien welke mogelijkheden de haven zelf heeft, zoals een bootreparatie of een vuilwatertank.

De app is onderverdeeld in vijf tabbladen aan de onderkant van het scherm. De eerste twee zijn het meest van belang voor de mensen die zich al op een boot begeven. De meest linker optie is Havens en geeft de mogelijkheid op een haven op naam te zoeken, een haven op plaats te zoeken en biedt als derde mogelijkheid een filter op faciliteiten. Die filters kunnen aangezet worden en daar wordt dan rekening mee gehouden in het zoekresultaat. Zo kun je zoeken op havens met onder andere een wasmachine, restaurant, speeltuin, brandstof of Wi-Fi. Een filter kan aan- of uitgezet worden met een tik op het logo.

Het tweede tabblad heet In de regio en daarin wordt je locatie op de kaart getoond. Aan de hand van een filter kun je aangeven welke faciliteiten in de regio zichtbaar moeten zijn. Helaas zijn de meeste havens, net als alle andere pictogrammen op de kaart, lichtblauw gekleurd. Een andere kleur had ze er meteen doen uitspringen.

De andere mogelijkheden van de applicatie zijn minder relevant. Onder de noemer Specials staan op moment van schrijven een viertal acties vermeld die meer op advertenties lijken dan op echte aanbiedingen. Zo zie je de prijs van een driedaags verblijf in een Volendams hotel en is er een gekke reclame voor een koopjeshoek waar verder geen informatie bij staat. Overigens prijken wel overal een link naar de bijbehorende site en knoppen om direct te bellen of te mailen. Dat geldt ook voor de havens overigens. Dan rest er nog de mogelijkheid om eigen profielinformatie in te vullen over de gebruiker van de app en de boot, maar het nut daarvan wordt niet echt duidelijk.

GekOpWater.nl is een handige gratis applicatie voor zeilvakanties en een weekendje rondvaren. De betaalde ANWB-dienst Waterkaarten zou een aanvullende welkome app kunnen zijn.

Downloaden: GekOpWater.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 15:19
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen reisgids, watersport, zeilen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.