Negenjarig albino-meisje slimmer en populairder dankzij de iPad

De 9-jarige Holly Bligh uit Australië is een albino en had het moeilijk op school. De iPad maakte het beter; ze kan beter meekomen met de lessen en ze is er populairder op geworden.

Albinomeisje Holly Bligh populairder door de iPadDe 9-jaar oude Holly Bligh uit Australië heeft albinisme. Dat houdt in dat het haar geen pigment heeft en ze een afwijkende, lichte huidskleur heeft. Het houdt ook in dat haar ogen minder goed functioneren dan normaal. De afwijking leidde tot een gebrek aan zelfvertrouwen en ondermaatse prestaties op school. Maar het tij is gekeerd. Holly gebruikt sinds kort een iPad op school en haar prestaties en zelfvertrouwen zijn er bepaald niet slechter op geworden.

Dat valt te lezen in een verhaal van de Australische krant Herald Sun. De iPad verving het zware vergrootglas dat Holly eerst gebruikte om de lesstof in zich op te nemen. Een eenvoudige pinch-to-zoom beweging op de tekst betekent dat ze de stof nu eenvoudig kan volgen, waar docenten eerst apart de lesstof voor haar op een groter formaat moesten kopiëren. Maar dan nog had ze een vergrootglas nodig.

Nu niet meer. Volgens moeder Fiono Bligh duurt het nu met de iPad twee keer zolang voordat de ‘visuele vermoeidheid’ toeslaat bij Holly. Ze is meer dan blij met Apple’s tablet: “Holly’s enthousiasme om te lezen is enorm gegroeid en ze is er een stuk onafhankelijker door geworden.” Dat niet alleen: Holly is ook een stuk populairder met het high-tech gadget in de klas. “Ik weet dat veel mensen denken dat het gewoon een geweldige gadget is, maar het is meer. Het heeft Holly’s leven volledig veranderd.” Bligh was zo onder de indruk van de positieve effecten van de iPad op haar dochter dat ze een bedankje schreef en richtte aan Apple-directeur Steve Jobs.

Die antwoordde enkele uren later:

Bedankt voor het delen van deze ervaring. Heeft u er bezwaar tegen dat ik uw e-mail voorlees aan de honderd hoogstgeplaatste mensen bij Apple?

Via AppAdvice, foto: Ben Swinnerton, Herald Sun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 15:57
Categorie Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.