GarageBand nu ook op de iPhone beschikbaar

De muziek-maak applicatie GarageBand is na de iPad nu ook op de iPhone en iPod touch te downloaden. In de app maak je muziek met drumstel, keyboard en gitaar en laat je de onderdelen bij elkaar komen.

GarageBand iPhone iPod touch Apple muziek makenGarageBand, de applicatie van Apple waarmee je muziek kan maken met allerlei verschillende instrumenten, is na een kersverse update ook voor de iPhone en iPod touch geschikt gemaakt. Met de app kun je onder andere spelen op een virtueel keyboard, drumstel en een gitaar. Je kan de verschillende geluidssegmenten opnemen en bij elkaar voegen om het geheel te bewerken in dezelfde app. De update brengt nog veel meer vernieuwingen.

Wat je met GarageBand zoal kan, laat de officiële presentatie van Apple in maart 2011 zien. Toen werd de app alleen voor de iPad gepresenteerd en werd er nog met geen woord gerept over de iPhone-versie die nu plotseling is verschenen.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMRTvU17dMI

Het idee van GarageBand is dat je in je eentje een band kan nabootsen op de iPad door alle secties van instrumenten zelf te spelen en in te voegen in de editor. Met een virtuele versterker in de app kun je dan allerlei aanpassingen aan het geluid doen. Apples app valt behoorlijk in de smaak bij de bezitters van een iPad. In Nederland vergaarde de applicatie een gemiddelde van 4,5 ster bij 439 beoordelingen.

Natuurlijk is de applicatie anders in bediening op de iPhone dan op het grotere iPad-scherm. Dat betekent dat de mogelijkheden en opties van de instrumenten in menu’s zijn weggestopt zodat je de instrumenten eenvoudiger kan bespelen. Wat gebleven is, is de eenvoud waarmee je de fatsoenlijk geluid uit bijvoorbeeld een gitaar kan krijgen. De app beschikt over verschillende Smart-instrumenten die automatisch al een paar veelgebruikte akkoorden voor je hebben klaargezet.

De nieuwste update van de applicatie brengt een aantal verbeteringen met zich mee die goed aangeven dat GarageBand een serieus instrument is om muziek mee te maken:

  • Aangepaste akkoorden aanmaken voor slimme instrumenten
  • Ondersteuning voor 3/4- en 6/8-maatsoorten
  • Toonsoort opnieuw instellen zonder originele opnamen te transponeren
  • Nummers in stappen van halve tonen of hele octaven transponeren
  • Extra kwantiseringsopties voor opnamen: strak, triool en swing
  • Nieuwe kwaliteitsinstellingen voor het exporteren van audio voor AAC en AIFF (Ongecomprimeerd)
  • Arpeggiator beschikbaar via Smart Keyboard
  • Aanpasbare aanslaginstellingen voor Touch-instrumenten
  • Diverse verbeteringen, waaronder een automatische fade-outfunctie en verbeterde opties voor het importeren van audio

Garageband downloaden kan via onderstaande linke.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 17:56
Categorie Muziek
Onderwerpen garageband, gitaar, muziek maken, piano, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.