Game-update: update Bejeweled 2, Supercow, Shadow Doll, Deathsmiles, Block Breaker 3

Vandaag in de Game Update: een grote update voor Bejeweled 2, een trailer van Block Breaker 3 Deluxe en voor de horrorfans: Shadow Doll, die ook in lite-versie verkrijgbaar is. Nieuw en Japans is de game Deathsmiles.

Bejeweled 2 update iPhone iPod touchMisschien is dit wel de week van de match-3 revival op de iPhone en iPod touch. Zookeeper houdt ons vanaf maandag al aan het beeld gekluisterd en vandaag is er plots een update van Bejeweled 2 die de befaamde Blitz-modus een update van jewelste geeft. Voor de minder onschuldigen onder ons is de Game-update vandaag ook geschikt: Shadow Doll en Deathsmiles vinden zichzelf beide horror-ervaringen op de iPhone. Eentje is het ook daadwerkelijk.

Shiny update voor Bejeweled 2

GU DO Bejeweled 2 massive update iPhoneWeet je nog, die tijd waarin de Bejeweled 2-spelstand Blitz nog inhield dat je een minuut lang zo geconcentreerd moest zijn om een zo hoog mogelijke score binnen die tijd neer te zetten? Nou, wakker worden, die is voorbij! Eerst kon je al drie speciale power-ups activeren met genoeg Bejeweled-geld, toen kon je al achievements halen en hogerop de ranking-ladder klimmen en nu is er nog een klapper bij gekomen. Op Facebook kon het al een tijdje en nu is het ook mogelijk op de iPhone: er zijn zeldzame Rare Gems die je kunt wegspelen op het bord. Ze ontlokken beeldvullende animaties van een kat, maansteen of fenix-vogel en zorgen voor enorme bonussen. Zo is de kat verantwoordelijk voor een enorme explosie die je zomaar naar de top van het wekelijkse Facebook-scorebord kan helpen. Het mooiste is nog dat je er niet mee doodgegooid wordt, wat in de praktijk betekent dat je maar blijft doorspelen totdat je er weer een tegenkomt én genoeg geld hebt om ze te betalen. Nóg verslavender dus, Bejeweled 2? Absoluut. Maar mocht je nou terugverlangen naar ouderwets hardcore 3-op-een-rij wegwerken, dan moet je even kijken bij (het geweldige) Zookeeper.
Downloaden: Bejeweled 2 + Blitz (€0,79)

Nieuw en voor kinderen: Supercow

GU Do Supercow fijne vertalingVroegah, toen waren er nog geen makkelijke platformspellen, hadden we alleen Mario. Nu kunnen de jongste kinderen wel op een doodeenvoudig niveau beginnen. Supercow is een ren- en springspel waar je eigenlijk geen hersens voor nodig hebt. Je kantelt de iPhone en de koe loopt, je spring op het beeld en de koe springt. Ondertussen verzamel je niet te missen muntjes en wordt elk onderdeel van het spel uitgelegd. Supercow is duidelijk voor de kleinetjes en hoewel het geen echt ontdekkingstocht of het uiterste van de jonge reflexen vergt, is het wel een fraai aangekleed spelletje. Supercow zwiert over het beeld in mooie, groene omgevingen en tussen de levels door krijg je de aantekeningen van de zwartwit gevlekte superheld te zien de je makkelijk even meenemen in het Engelstalige, flinterdunne verhaaltje. Grappig tijdverdrijf van dezelfde makers als het DYNAMISCHE KNIKKER KNAL SPEL Zzed.
Downloaden: Supercow (2,39)
Downloaden: Supercow (gratis)

Nieuw en Japans: Deathsmiles

GU Do Deathsmiles iPhone iPod touchHardcore gamers hebben er misschien al even naar uitgekeken: Deathsmiles. Een schiet-alles-uit-de-lucht-en-ontwijk-miljoenen-kogels spel van Cave, een bedrijf dat wel overweg kan met spellen in dit genre. Schieten gaat vanzelf maar er zijn alsnog drie actieknoppen: een speciale aanval, een power-up en de meest interessante: turn left. Daarmee richt je niet op de rechterkant maar plots op de linker. Druk ‘m nog een keer in en je richting verandert opnieuw. Deathsmiles vindt zichzelf een horrorspel maar dat vinden wij wel meevallen. Er vliegen alleen heel veel schedels over het beeld en de achtergronden zijn vaak paars-zwaart, maar dat maakt nog geen eng spel. Sterker nog: het verhaal begint onschuldig met een theekransje uitgelegd door de cartooneske personages. Deathsmiles is een sterke speler in dit genre waarop niet heel veel toppers zijn te krijgen op de iPhone en iPod touch. Voorwaarde is wel dat je de doorgedraaide Japanse fantasycultuur een beetje kan hebben. Zie trailer: “It feels like… magic?” More like tenenkrommend to us, young lady!
Downloaden: Deathsmiles (€3,99)
Downloaden: Deathsmiles Lite (gratis)

Nieuw en creepy: Shadow Doll (Lite)

GU DO Shadow Doll iPhone iPod touchEr zijn veel avonturenspellen voor de iPhone en iPod touch waarin je maar wat rond drukt en vanzelf de benodigde objecten vindt en puzzels moet oplossen. Bijna allemaal hebben ze een opgewekte sfeer en stikken ze van de kleurrijke tekeningen en vrolijk gestemde ontdekkingen. Zo niet Shadow Doll. Nee, dit is even andere koek. Shadow Doll speelt zich af rondom een verlaten landhuis waar eigenlijk alles raar aan is. De ruimtes steken raar in elkaar, sommige animaties vallen in herhaling en soms lijkt alles maar erg onsamenhangend. Soms lijkt het alsof de makers zich er gemakkelijk vanaf hebben gebracht, maar vaak past het helemaal in de creepy sfeer die Shadow Doll en haar gratis Lite-zusje neerzetten. In dit spel ga je op zoek naar de ziel van een jong meisje. En dat zweeft dus ergens rond een verlaten landhuis. Er zijn poppenhuizen, uitzichten die er niet kunnen zijn en er zijn veel te verzamelen items. Het lijkt erop dat we hier gewoon de eerste point & click-horror voor de iPhone hebben. Fan van The Ring? Probeer dit.
Downloaden: Shadow Doll (€0,79)
Downloaden: Shadow Doll Lite (gratis)

Trailer van de Dag: Block Breaker 3 Deluxe

Sommige spellen sterven niet. Dat bekt niet alleen fantastisch, maar is ook gewoon waar. Het is niet voor niets dat Gameloft naast allerlei actiespellen en racegames ook gewoon Block Breaker 3 Deluxe uitbrengt: het palletje met balletje versus de blokken is nog steeds razend populair. Block Breaker 3 Unlimited doet er alles aan om de meest explosieve en exclusieve variant te zijn in het genre en heeft sluipweggetjes, velden met meer verdiepingen, eindbaas-gevechten en maar liefst 8 verschillende speltypes. Hallo zeg! Het is duidelijk niet alleen de leuke onderstaande trailer die ervoor zorgt dat Block Breaker 3 Unlimited Trailer van de Dag is. Jammer dat de bal zo’n zak is.
Downloaden: Block Breaker 3 Unlimited (€0,79)

Game-update, je maakt mijn portemonnee zo licht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 19:07
Categorie Games
Onderwerpen bejeweled, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.