Game-update: Pigs in Trees, Gem Spinner II, NyxQuest en Sprinkle

Gem Spinner II is een uniek Bejeweled-achtig spel voor de iPhone en iPod touch waarin je drie manieren hebt om de diamantjes in een veld met elkaar uit te lijnen. Ook Sprinkle is een erg bijzonder spel.

GU DI NyxQuest headerHet is een klein wonder. Na 2743 (grove schatting) Bejeweled-achtige games voor de iPhone en iPod touch, duikt er nu nog een spel op dat een behoorlijke eigen draai geeft aan het genre. Het gegeven dat Gem Spinner II gratis is, is al genoeg reden om door te klikken naar deze Game-update, al zullen de aangename spellekes Pigs in Trees, NyxQuest en Sprinkle het daar roerend mee oneens zijn.

Meer varkens versus vogels: Pigs in Trees

GU DI Pigs in Trees iPhone iPod touchAls we de iPhone niet hadden, hadden we misschien wel nooit iets meegekregen van de eindeloze strijd tussen varkens en vogels. Het ligt blijkbaar nogal diep. Wreekten de vogels de varkens nog in Angry Birds, nu is het tijd voor de varkens om hun eigen hachje – een boom notabene – te verdedigen tegen gevleugeld gespuis. In Pigs in Trees bestuur je een varken in een halve eierdop met vleugels die om zijn boom vliegt, met het doel die boom te verdedigen. Door lijntjes te trekken, vliegt het varken op een tegenstander af en schiet hij ondertussen met euh… iets… waar de vogels van doodgaan. Zo moet de boom in de verschillende seizoenen gered worden. Misschien klinkt Pig in Trees nu als Flight Control, maar het voegt wat grappige zaken toe. Zo zijn er power-ups waarmee je verdedigende acties kan uitvoeren, kun je randverschijnselen slopen voor een puntencombo en zijn er tegenstanders in verschillende soorten en snavels. Pigs in Trees mag dan een optelsom zijn van Angry Birds en Flight Control; het is een leuk spel op zichzelf. En daar gaat het toch om.
Downloaden: Pigs in Trees (€0,79)

Gem Spinner II draait door

GU DI Gem Spinner II iPhone iPod touch bejeweledGem Spinner II lijkt qua presentatie zoveel op Jewel Quest dat we hem bijna hadden overgeslagen, maar gelukkig pakten we het vandaag verschenen puzzelspelletje toch mee. Het is namelijk een tijdje geleden dat we een match-3 mochten spelen die we even onder de knie moesten krijgen voordat we ermee uit de voeten konden. Gem Spinner II deelt het speelveld met diamantjes erin op in verschillende vakken. Die vakken hebben per stuk vaak maar 4 tot 9 diamanten en zijn ook nog eens zo op elkaar geplaatst dat er gaten in de constructie zitten. Er zijn maar liefst drie manieren om gelijkgekleurde diamanten op een rij te krijgen en weg te spelen: ze eenvoudig verwisselen, een vorm als een Tetris-blok van richting te veranderen door erop dubbel te drukken en je kan de vormen zelfs anders neerzetten ten opzichte van elkaar. Als je in de Normal-stand speelt in plaats van Casual, merk je dat er opeens een harde tijdslimiet aanwezig is die je nog best wat zweetdruppels kan kosten. Dat de makers met zo’n ingewikkeld spelidee kwamen, laat zien hoe ver het match-3 genre al is doorgedraaid, maar het werkt wonderbaarlijk genoeg erg goed.
Downloaden: Gem Spinner II (gratis)

Mythisch puzzelen in NyxQuest

GU DI NyxQuest iPhone ipod touchEr werden zoveel goede games in de App Store geslingerd aan het einde van vorige week, dat we er nog niet aan zijn toegekomen om het platformspel NyxQuest te behandelen. Nu dan het goedmakertje, want dit is zeker in zijn visuele stijl een spel van formaat. Je neemt een lichte duik in de Griekse mythologie door de rol aan te nemen van een Icarus-achtige dame die met haar vleugels kan klapperen om even te blijven zweven. Je bestuurt echter niet alleen de engel, maar ook de elementen in de omgeving. Je kan vuurtjes naar tegenstanders slingeren om ze te verbranden, blokken verplaatsen om jezelf van een ondergrond te voorzien en ketels verschuiven om power-ups los te wrikken. NyxQuest heeft een laag tempo, maar maakt evenwel indruk doordat de camera een beetje van onder filmt en de omgeving zo erg groot laat lijken. Het is van origine een downloadbaar spel voor de Nintendo Wii, waarbij je de objecten met zwaaibewegingen verplaatste, maar het voelt zich meer dan thuis op de iPhone en iPod touch.
Downloaden: NyxQuest (€0,79)
Downloaden: NyxQuest Lite (gratis)

Trailer van de Dag: Sprinkle

Als jij een van de spelers bent die Feed Me Oil tot een groot succes in de App Store heeft gebracht vanwege het fraaie, vloeiende olie-effect, dan ben je vermoedelijk ook vatbaar voor de waterkrachten uit Sprinkle. In dit iPhone-spelletje bestuur je een ladder en spuitkanon van een Pietje Puk-stilo brandweerwagen en dien je alle vlammetjes in de omgeving te doven. In de trailer hieronder is te zien dat er levels zijn met objecten die je aanstuurt met de waterstraal en dat daaruit de puzzels voortkomen, maar die prikkelen de hersens zo te zien nog niet erg. Sprinkle komt op 25 augustus in de App Store en we hopen dan op een flinke partij uitdaging. Het aandoenlijke deuntje, de schattige stijl en de klotseffecten van de hoofdrolspeler doen ons het water al in de mond lopen.

Iedereen, Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 19:26
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.