TomTom Places voor iPhone in de Nederlandse App Store verschenen

TomTom heeft de locatiesoftware Places uitgebracht. Hiermee kun je interessante locaties zoals restaurants en pinautomaten opzoeken, voorzien van reviews. Ook kun je routes plannen, file-informatie zien en

tomtom placesNaast Google Places en Facebook Places is er sinds vandaag ook TomTom Places. Deze gratis locatie-app van TomTom werd afgelopen juni al aangekondigd. We schreven er toen op iPhoneclub ook een artikel over. TomTom Places geeft je informatie over dichtstbijzijnde winkels, restaurants en andere bedrijven. De informatie is gebaseerd op content van ilocal, dat anderhalf jaar geleden voor TomTom werd overgenomen. Momenteel is alleen de Nederlandse versie in de App Store te vinden. In september komt de app ook in andere landen en in meerdere talen beschikbaar. Tegen het einde van het jaar moet de dienst in het grootste deel van West-Europa beschikbaar zijn.


Bij het opstarten van de app moet je eerst een pagina met juridische informatie wegklikken. Daarna meldt de app dat hij je locatie wil bepalen. Je huidige locatie verschijnt als een groen icoontje op de kaart. Je hebt daarna de mogelijkheid om een zoekopdracht in te voeren, of één van de voorgedefinieerde categorieën te gebruiken, zoals ‘restaurant’ of ‘pinautomaat’. De zoekresultaten verschijnen als oranje icoontjes op de kaart. Bij elk resultaat kun je extra informatie opvragen, zoals telefoonnummer en adres. Deze informatie is afkomstig uit de Telefoongids.

tomtom places verkeerJe kunt ook een route plannen naar het aangegeven adres. Daarbij heb je de keuze uit navigeren via de app (zonder gesproken aanwijzingen) of navigeren via TomTom. In dat laatste geval moet je natuurlijk wel beschikken over TomTom voor iOS. De app zelf kan de route voor je bepalen met de auto of te voet. Het handige van deze app is dat je niet vastzit aan termen als ‘pizza’ of ‘postkantoor’. Je kunt ook merken als ‘Douglas’ of ‘Chanel’ invullen als je voorkeur hebt voor een bepaald merk. Verder is het zo, dat je je eigen taal kunt gebruiken: dus ben je in Frankrijk en zoek je een bakkerij, dan kan je gewoon zoeken met de term ‘bakker’. De app werkt ook in België en daarbuiten: ook in Frankrijk verschijnen gewoon resultaten als je een restaurant zoekt.

Verder is het handig dat de app ook file-informatie toont: je ziet op de kaart aan de hand van rode lijnen en rode auto-icoontjes waar het verkeer vaststaat en waar (eventuele) ongevallen zijn gebeurd. De app ondersteunt ook IQ Routes en HD Traffic. Andere extra’s: reviews bij restaurants en opslaan van favoriete zoekopdrachten.

Downloaden: TomTom Places (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 18:49
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.