Game-update: One Single Life 2, Gangstar Rio, Globulos Mania en Flick Champions

One Single Life 2 op de iPhone en iPod touch laat je opnieuw de sprong des doods maken, Gangstar Rio wil Saint's Row voor de iPhone zijn en Flick Champions en Globulos Mania zijn een verzameling minigames.

GU DO One Single Life 2 headerNintendo maakte het nog maar eens duidelijk vanmiddag. Ze gaan geen games maken voor de iPhone. Maar weet je wat? Misschien hoeft dat ook helemaal niet. Neem nu Flick Champions, een gloednieuwe collectie kleine sportspelletjes voor de iPhone en iPod touch. Je kan ze allemaal met twee spelers spelen, ze zijn leuk om even tussendoor te doen en je hoeft er niet bij te zwaaien voor een televisie. Who needs Wii Sports anyway?

One Single Life 2 uitgekomen

GU DO One Single Life 2 iPhone iPod touchOne Single Life is een van de meest bijzondere games op de iPhone. Wat wilde nu het geval? De titel loog niet. Er zijn tien flatgebouwen waarin je van dak naar dak springt met steeds moeilijkere sprongen. Van tevoren krijg je op een bord te zien hoeveel procent van de spelers doodgaat in een level. Dat zwiept de zenuwen flink op en dat doet het bewust. Want als je doodvalt, heb je geen herkansing. Vol verbazing staar je naar het scherm: je kan het spel gewoon niet nog een keer beleven. En juist daardoor werd One Single Life een ijzersterke ervaring (en Game van de Week). En ook daarom is een tweede deel absoluut niet nodig. Het heeft fraaiere flatgebouwen en mooier kleurgebruik, maar het is hetzelfde spelletje zonder de gigantische verrassing. Sterker nog: als je nu doodgaat, kun je nog extra levens kopen in een Store ook. Het hele principe van het eerste spel is onderuit geschoffeld. One Single Life was slechts eenmaal een hoogvlieger.
Downloaden: One Single Life 2 (€1,59)

Globulos Mania: wie de bal kaatst…

GU DO Globulos Mania iPhone voetbalEen collectie van minispellen geheel gratis voor de iPhone en iPod touch! Er zijn meer spellen die dat van de daken hebben geschreeuwd en elke keer bleek er een addertje onder het gras. Om maar met de deur in huis te vallen: hier ook. Globulos Mania is een collectie van twintig minispellen, maar slechts vier zijn er gratis te spelen. Voor de rest moet je bijbetalen of héél, héél, héél lang en veel spelen met de andere spelletjes om genoeg punten te verzamelen en de rest vrij te spelen. Dan weet je dat. De vier gratis minigames in Globulos zijn voetbal, rally, ‘Bomber’ en ‘Foursquare’. Net als de betaalde varianten hebben ze de overeenkomst dat je in allemaal plakkerige balletjes een kant op moet sturen door een lijntje te trekken. Soms moeten balletjes tegen elkaar kaatsen en elkaar ‘putten’, soms speel je een spelletje darts. Dat kun je alleen, online (ook via 3G) of met twee spelers op één telefoon doen. Het proberen waard.
Downloaden: Globulos Mania (gratis)

… kan hem terugverwachten: Flick Champions

GU DO Flick Champions iPhone iPod touchWarempel, er is vandaag nóg een minigame-compilatie uitgekomen vol balspelletjes. Flick Champions heeft in ieder geval een streepje voor door zijn heldere betaalmodel. Eén keer 79 cent betalen = 8 sporten krijgen. Voetbal, basketbal, ijshockey, tennis, bowlen, boogschieten, American Football en golf zijn van de partij in kleine spelletjes waarin je constant moet ‘flicken’. Bij voetbal trek je het mannetje achteruit en schiet hij de bal naar het volgende mannetje, dat je ook weer kan flicken om verder te schieten. In golf en bowlen flick je juist het balletje weg, vergelijkbaar met het hierboven beschreven Globulos Mania. Alle spelletjes hebben een schattig, miniatuurachtig bovenaanzicht en zijn voorzien van mooie diepe kleuren. Oh ja: en een tweespeler modus! Maar liefst 16 toernooivormen en 24 verschillende cups staan de speler(s) te wachten, inclusief bijbehorende achievements en wereldwijde leaderboards. Eigenlijk is Flick Champions gewoon de Wii Sports voor de iPhone.
Downloaden: Flick Champions (€0,79)

Trailer van de Dag: Gangstar Rio: City of Saints

Oh Gameloft toch. Nu er een tijdje geen nieuwe Grand Theft Auto uitkomt, heeft de uitgever pardoes een subtitel aan de derde Gangstar gegeven die niet eens subtiel hint naar de consolegame Saint’s Row 3. Gangstar Rio: City of Saints lijkt in de eerste beelden vooral veel voller van kleur te zijn dan de vorige delen. Daar is het decor van Rio de Janeiro in ieder geval goed voor. Dat de stad bekend staat om zijn sloppenwijken vol illegale (drugs)handel en spontane verdwijningen van mensen, komt ook niet onhandig uit voor dit type spel. Hierin kun je zelf als crimineel op pad, maar ook gewoon je eigen weg kiezen en een beetje doelloos op straat rondlopen, schieten en racen. Het is te hopen dat Gangstar 3 daarbij wat levendiger aandoet dan de Detroit-achtige straten uit de eerste twee delen. Het is nog niet bekend wanneer de derde Gangstar verschijnt.

Steek hier je hand op als je nog meer games wilt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 18:35
Categorie Games
Onderwerpen gangstar, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.