Sid Meier’s Pirates! tijdelijk goedkoop voor de iPad

Sid Meier's Pirates! voor de iPad is tijdelijk in prijs verlaagd. In dit spel stel je een piratenbende samen om je ouders te wreken.

Sid Meier's Pirates!We weten niet waarom, maar Sid Meier’s Pirates! is tijdelijk in prijs gedaald. In dit piratenspel ga je op pad om de ontvoering van je nobele ouders te wreken terwijl je een steeds groter wordende piratenbende samenstelt. Het spel tekent zich door zijn vrijheid: je kunt op oorlogspad gaan, maar ook gouverneursdochters het hof maken. Ontwikkelaar Sid Meier werd beroemd met spellen zoals Civilization.

Sid Meier’s Pirates! voor de iPad is een port van een spel dat in 2004 op de pc verscheen, dat op zijn beurt weer een remake was van de spelklassieker uit 1987. Het verhaal dat door het spel wordt neergezet dient alleen ter introductie van de spelwereld. Het eigenlijke doel in Pirates! is namelijk veel eenzijdiger: word de beste piraat in de Caribische zee.

Hoe je dit voor elkaar krijgt is helemaal aan jou: zo kun je jouw schip met zoveel mogelijk wapentuig en bepantsering aankleden, of juist schepen van andere piraten en het leger kapen om een vloot te creëren. De gevechten tussen schepen zijn opgebouwd uit verschillende mini-games, waarin je onder andere jouw schip in een goede positie probeert te krijgen om een kanonsalvo af te vuren en een zwaardgevecht tegen een andere kapitein naar een goed einde moet leiden.

https://www.youtube.com/watch?v=4FKpvllMwxA

Ondertussen verbeteren spelers ook hun diplomatische connecties met de verschillende facties die op de eilanden zijn gevestigd. Boer je een beetje goed, dan kun je zelfs de dochter van een gouverneur het hof maken door met haar te dansen.

Normaal gesproken betaal je €3,99 voor het spel, maar op het moment vind je hem in de App Store voor €1,59. De motivatie hierachter is ons nog niet helemaal duidelijk: in de iTunes-beschrijving van het spel wordt de aanbieding niet genoemd en ook de site van uitgever 2K zwijgt in alle talen. Wanneer/of de prijs weer omhoog gaat weten we daarom ook niet. Maak er gebruik van nu het nog kan.

Downloaden: Sid Meier’s Pirates! (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 18:27
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.