Game-update: Gameloft brengt GTA-achtige game uit, Dead Street, Touchgrind BMX en Nederlandse Push Panic

In de Game-update vandaag: Gameloft wil een nieuwe Grand Theft Auto-ervaring naar de iPhone en iPod touch brengen met 9mm, Touchgrind BMX laat je stunten met je vingers, Dead Street heeft zombies en Push Panic is Nederlands' trots.

MA GU 9mm voor iPhone en iPad en iPod touchTot dusver is er nog geen échte Grand Theft Auto-ervaring uitgebracht op de iPhone. Grand Theft Auto Chinatown Wars greep vooral terug naar de aloude 2D-delen die je vanaf topdown-perspectief bekeek. Uitgever Gameloft kwam als alternatief met de Gangster-serie, maar dat was stiekem een beetje een klungelige game. Nu doet diezelfde uitgever opnieuw een gooi naar de beste ‘GTA’ op de iPhone. Ook in deze Game-update: Touchgrind BMX, Dead Street is vandaag gratis en het Nederlandse Push Panic heeft een gratis broertje gekregen.

9mm: Grand Theft Auto-achtige van Gameloft

We hebben Gameloft nogal eens van klonen beschuldigd, maar over hun nieuwe 9mm kunnen we enkel zeggen dat het spel het niveau van Grand Theft Auto benadert. Het is in ieder geval géén kloon, met zijn grimmige, harde stijl. In 9mm ben je een agent die zich begeeft in een slechte Amerikaanse stadswijk en zich bezighoudt met het oplossen van drugsdeals en bendes. Een eerste teaser van de game die voor de iPhone, iPad en Android moet uitkomen, laat zien dat de nadruk behoorlijk op harde schietactie ligt. Een stripper op een bar en een rapper die het woord motherf*cker bezigt laten zien dat Gameloft een volwassen publiek probeert aan te spreken. Meestal komt Gameloft snel met een gameplay-trailer na een teaservideo. We zijn erg benieuwd.

Free-versie van Nederlandse Push Panic

MA GU Push Panic voor iPhone en iPod touchDe Nederlanders Barry Kostjens en Richardo de Zoete zijn ervoor verantwoordelijk dat de auteur van dit artikel al de hele dag een liedje in zijn hoofd heeft. Het deuntje dat je hoort in het menu van Push Panic Free blijft maar door je hoofd zingen, zo pakkend is het. We durven zelfs te stellen dat het deuntje de hele spelervaring wat opkrikt, al ziet het spel zelf er ook erg verzorgd uit. In Push Panic vallen blokken in verschillende kleuren het veld in. In de Classic-stand die deze demo rijk is, zie je van tevoren hoeveel dat er zijn. Het is de bedoeling zoveel mogelijk punten te scoren met die blokken en dat doe je door zoveel mogelijk gelijkgekleurden te selecteren en te verwijderen. Echter: als er teveel blokken in het veld droppen, stroomt het over en ben je af. Tevens moet je de selectie snel verwijderen om er een mooi puntenaantal mee binnen te slepen. Ondertussen knokken wij nog even voor een hogere score dan brons. Het achtergrondmuziekje (niét te horen in de trailer!) is zeker niet het enige leuke aan Push Panic.
Downloaden: Push Panic Free (gratis)
Downloaden: Push Panic (€1,59)

Vandaag gratis: Dead Street

MA GU Dead Street voor iPhone en iPod touchEr zijn net zoveel afgezaagde zombiespellen op de iPhone als er zombies in dergelijke spellen zijn, maar vooruit, laten we er eens eentje onder de loep nemen. Maar dan ook alleen maar omdat Dead Street vandaag gratis is. In de game stap je in verschillende wagens en rijd je zoveel mogelijk zombies omver, terwijl je allerlei obstakels als pionnen en prullenbakken moet ontwijken. Als je die raakt, gaat je benzine op en dus moet je wel benzine oppikken onderweg. Dead Street stuurt met tilt-control en dus moet je de iPhone kantelen om van baanvak te veranderen. De kantelbesturing is niet de meest nauwkeurige input om een spel mee te besturen en juist daarom zit er nog enige uitdaging in Dead Street, dat er niet vies van is je om de oren te gooien met power-ups. Een aardig tussendoortje voor wie zombies nog niet uitgespuugd heeft.
Downloaden: Dead Street (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Touchgrind BMX

Touchgrind was een van de eerste spellen op de iPhone die volledig en overtuigend in 3D was uitgevoerd en kreeg destijds onze handen wel op elkaar. In dat spel bestuurde je een skateboard op een parcours met slechts twee vingers die je benen voorstelden. Dat principe is nu verder uitgewerkt door Illusion Labs. Opvolger Touchgrind BMX bevat naast een skateboard ook stuntfietsjes en een driewieler. Omdat het kan waarschijnlijk, die laatste. We hebben al eens een eerdere trailer van Touchgrind BMX besproken in de Game-update maar deze nieuwe trailer weet onze interesse opnieuw te prikkelen. Touchgrind BMX komt donderdag uit voor 3,99 euro.

Klik hier voor het overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2011, 18:44
Categorie Games
Onderwerpen bmx, grand theft auto, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.