Aelios Weather: het weer op de iPad als een Zwitsers horloge

Aelios Weather is een nieuwe app voor de iPad waarmee je het weer wereldwijd op een kaart kan zien. Je kijkt in het rond met een 'Zwitsers horloge' waar alle gegevens in en omheen staan.

Aelios Weather voor iPad globaal weer bekijkenDe iPad is vandaag een nieuwe weer-app rijker. De ontwikkelaar Jilion kondigt het met veel bombarie aan: “Aelios Weather is ontworpen als een met liefde gemaakt Zwitsers horloge, een object waarop mensen trots kunnen zijn om te bezitten en dat elke dag nuttig is.” In de praktijk is Aelios een originele applicatie waarmee je het weer wereldwijd op een kaart kunt zien. In het midden van het beeld staat een ring (het Zwitserse horloge, vermoedelijk), met daarin een vergrootglas die de plaatsen met de meeste inwoners in het gebied selecteert en daarvan het weer laat zien.

Scroll over Italië en je krijgt standaard Rome te zien. In Nederland word je verwelkomd in Amsterdam. Door in te zoomen kun je echter ook je eigen plaats bij benadering vinden. De weergegevens zijn afkomstig van een nabij gelegen weerstation. Standaard zie je hoe lang de dag en hoe lang de nacht duurt op een locatie en wanneer het donker invalt. Dat wordt weergegeven op de ring. Druk op een locatie en buiten de ring verschijnen de verwachte temperaturen van de aankomende uren. Draai aan de ring en je ziet de weersvoorspelling van de aankomende week van de desbetreffende plek. Druk nog eens en je gaat terug.

Aelios Weather is niet de meest uitgebreide weersvoorspelling. Zo zijn er geen gegevens over de kans op regen en is niet te zien wanneer op de dag de reden wordt verwacht. De nadruk ligt vooral op het verkennen van temperaturen over de gehele wereld.

Downloaden: Aelios Weather (€2,39, introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2011, 18:27
Categorie Het weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.