Game-update: Flying Hamster vandaag gratis, Two Worlds II, Hungry Monstr en Diver Dave

In de Game-update vandaag Diver Dave, Flying Hamster, Two Worlds II Castle Defense en Hungry Monstr. In de Game-update vind je elke dag het beste nieuws over iPhone en iPod touch games.

GU DI Flying Hamster voor iPhone en iPod touchHet mooie van een dagelijkse gamerubriek is dat er elke dag totaal andere spellen kunnen langskomen. Zaten we gisteren in de Game-update met ons hoofd in de platformers, nu is er niet één te bekennen. Vandaag bewapenen we een duister kasteel in Two Worlds II, gaan we tot op de bodem met Diver Dave en zijn er twee spellen die moeilijker te beschrijven zijn. Als je ze bij elkaar optelt heb je koeien die melk spuiten waar ijsjes van gemaakt worden waar monsters niet van mogen snoepen. Snapt u?

Two Worlds II op de iPhone uitgekomen

GU DI Two Worlds II Castle Defense voor iPhone en iPod touchMisschien wordt het wel een nieuwe trend onder fantasiespellen. In navolging van het geroemde pc-spel The Witcher komt er nu ook een iPhone-aftreksel van Two Worlds II naar de iPhone. En net zoals The Witcher Versus voor de iPhone is ook Two Worlds II Castle Defense eh… tja, een tikkeltje vergezocht. Je verdedigt een of meerdere kampen tegen een leger aan soldaten en schepsels door eigen manschappen te kopen en te positioneren. Boogschutters schieten vanaf een afstandje, ridders zoeken de directe aanval op en dan zijn er nog priesters die magische trucs achter de hand hebben. In Two Worlds II Castle Defense verdedig je niet zozeer een kasteel in een hoek van het scherm, maar het hele gebied. Daardoor biedt het spel veel meer diepgang maar ook veel meer chaos. Een echte hardcore-game met een hardcore prijs.
Downloaden: Two Worlds II Castle Defense (€7,99)

Zwem naar beneden: Diver Dave

GU DI Diver Dave voor iPhone en iPod touchHet nieuwe Diver Dave is een soort tegenovergestelde Doodle Jump waarin je zover mogelijk moet duiken. Alleen: Dave’s pak is van matige kwaliteit en daarom moet je zuurstof blijven happen voordat ‘ie leeg is. Onderweg naar de bodem tref je echter niet alleen zuurstofbubbels, maar ook vertragende en pijnlijke obstakels die je het einde van een level graag willen ontnemen. Diver Dave is niet een heel groot spel: het heeft 8 levels en als je inlogt met je Facebook-profiel, krijg je er nog eens 4 bij. Een menuscherm in het spel laat zien dat meerdere levels nog wel hun opwachting maken. Volgens de omschrijving in de App Store is het spel tijdelijk gratis om allerlei levels uit te proberen.
Downloaden: Diver Dave (tijdelijk gratis)

Vandaag gratis: Hungry Monstr

GU DI Hungry Monstr voor iPhone en iPod touchIn de categorie domme spellen die toch best leuk kunnen zijn: Hungry Monstr. In deze game verdedig je een ijscowagen tegen hordes roze, lichtblauwe, paarse en oranje monsters. Je bonjourt ze weg door ze in de buizen van hun kleur te stoppen. Dat doe je door de monsters aan te raken en te swipen over het beeld. Als je dat een paar keer mét of tegen de klok in doet, krijg je bonussen. Je kan zelfs meerdere monsters tegelijk oppakken en gooien, maar dat blijkt in praktijk best lastig. Van de bonussen is de regenboog het handigst: dan verandert elke buis in een joker waar iedereen in mag vliegen. Als het je even teveel wordt, kun je de monsters willekeurig aantikken om ze even rond te laten vliegen. In elk level heb je twee modi: eentje waarin je zolang mogelijk doorspeelt terwijl er steeds meer kwibussen in beeld lopen, of eentje waarin je beesten drie minuten lang van je af moet slaan. Als het ijs maar niet op raakt…
Downloaden: Hungry Monstr (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Flying Hamster

De Trailer van de Dag is net als gisteren een spel dat al langer uit is, maar verdient het om in de spotlight te staan omdat het tijdelijk gratis wordt aangeboden. Flying Hamster werd vorig jaar al uitgebracht als downloadbaar spelletje op de Sony PlayStation Portable en is begin dit jaar ook voor iOS uitgekomen. In het spel bestuur je een vliegende hamster die zijn hamstervriendje wil redden. En tot zover het onschuldige. Flying Hamster stikt van de belachelijke maar lastige tegenstanders, zoals bijvoorbeeld een koe die een muur van melk spuit en kippen die rechtstreeks op je af waggelen. Standaard heb je twee wapens, maar je kan allerlei fruit en zelfs glazen bier verorberen om respectievelijk pitten te spugen of tegenstanders te belagen met een straal gerstenat. Flying Hamster ziet er fraai uit, biedt een goede mate van uitdaging en speelt erg soepel.
Downloaden: Flying Hamster (tijdelijk gratis)

Klik hier voor oudere Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2011, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.