Game-update: Duke Nukem Forever, Plunderland en twee gratis games

In de Game-update vandaag de twee gratis games Mission ImPASTAble en Wriggle. Duke Nukem Forever is min of meer aangekondigd voor de iPhone en Farmville-ontwikkelaar neemt Cocos2d over.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Plunderland voor de iPhone en iPod touchWe beginnen de Game-update vandaag met het nieuws dat Farmville-ontwikkelaar Zynga het team achter cocos2d heeft ingehuurd. Dat is het team dat verantwoordelijk is voor de cocos2d-spelmotor die gebruikt wordt voor 2d-spellen en het ontwikkelaars makkelijker maakt om te programmeren. De software is open-source en dus vrij toegankelijk voor elke programmeur die zich ermee wil bemoeien. Zynga laat op haar blog echter weten dat ze niet aan het open karakter en de vrije toegang tot Cocos2d willen tornen. Onder andere Kingdom of Gnester en Relix werden met behulp van de tool gemaakt. En dan nu het smeuïge gamenieuws.

Duke Nukem Forever mogelijk naar de iPhone

GU DI Duke Nukem ForeverVoor de pc is Duke Nukem Forever pak ‘m beet veertien jaar in productie met alle problemen van dien, maar de shooter komt binnenkort dan toch echt uit. Bij de vooraankondiging van het spel in de Steam-marktplaats voor de computer, staan onverwacht een aantal copyrightteksten van Apple vermeld in de handleiding van het spel. Dat zou kunnen betekenen dat de blonde kettingrokker en aliën-schiet-macho binnenkort zijn opwachting maakt in een nieuw spel voor de iPhone of iPad. Natuurlijk is het in dit stadium nog gissen naar details omtrent het spel. Het is nog niet eens zeker of het een shooter wordt en óf het spel wel voor de iPhone zal verschijnen. Opdat het maar niet oneindig mag duren voordat we het weten.

Tijdelijk gratis: Mission ImPASTAble

GU DI Mission ImPASTAble voor de iPhone en iPod touchOp het eerste gezicht speelt Mission ImPASTAble erg suf. Je speelt een bruin gehaktballetje op pootjes dat van de ene muur naar de andere kan springen om macaroni-stukjes te verzamelen. Daarbij wordt je gehinderd door pizza’s en pasta’s die op de muur worden gegooid en waar je snel voor weg moet duiken naar de andere kant van de muur. Even denk je dat dit zo’n spel is dat veel te makkelijk is, maar dat blijkt mee te vallen. De muren worden steeds meer en sneller belaagd met rotzooi, macaroni laat zich moeilijker pakken, aan de bovenkant van het scherm ontstaat een vuurzee en ook in het midden kun je lastig gevallen worden. Mission ImPASTAble is een geinig highscore-spelletje voor eventjes en heeft als grootste troef een online multiplayer via Game Center.
Downloaden: Mission ImPASTAble (tijdelijk gratis)

Tijdelijk gratis: Wriggle

GU DI Wriggle voor iPhone en iPod touchWriggle lijkt wel wat op die enorme collectie games waarbij je een auto tussen andere auto’s door een garage uit moet krijgen door de auto’s te verzetten. Daar zijn er al vrij veel van op de iPhone. Het op 3 mei in 2009 uitgekomen en nu al gratis Wriggle geeft het genre letterlijk een draai. Hier moet je een worm naar de uitgang slepen, maar de die worm wringt zich in allerlei bochten. Je kan ‘m aan zijn kop en staart trekken en zo moet je in een opgegeven aantal beuren de uitgang bereiken. Er zijn tachtig levels en die worden snel lastiger als je ook andere wormen moet verplaatsen om zelf te ontsnappen. Wriggle ziet er (helaas) wat kinderlijk uit en klinkt ook zo, maar is gewoon een goed puzzelspel waar iedereen zich direct over kan buigen.
Downloaden: Wriggle (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Plunderland

Ontsnapt aan alle aandacht, kwam er in de zomer van vorig jaar een uniek spel uit voor de iPhone. Dat is Plunderland en die heeft nu een grote update gekregen. In Plunderland beman je een piratenschip en vecht je tegen andere zeerovers en landrotten in een cartoonesk decor. In de nieuwe update is er een nieuwe campagne met acht grote levels toegevoegd aan het spel en vaar je met het nieuwe Ice Breaker-schip door nagenoeg bevroren wateren. De uitbreiding komt vrij als je genoeg in-game munten hebt verzameld, maar als je geen geduld hebt kun je ‘m ook kopen voor 79 eurocent.
Downloaden: Plunderland (€2,39, universele app)

Game-update gemist?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 15:16
Categorie Games
Onderwerpen duke nukem, iculture speelt, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.