Game-update: dit zijn de games die Gameloft kopieert, Dream:scape en EggRollin

Dream:scape met de Unreal Engine komt binnenkort uit en is toch speelbaar op de iPhone en iPod touch. Ook in deze Game-update: EggRollin, Storm in a Teacup en de games die Gameloft kopieert.

MA-GU-Gameloft-Grand-Theft-Auto-Vice-CityWater bij de wijn doen. Het is een gezegde dat opgaat in de Game-update vandaag. Na de mobiele gamesuitgever Gameloft herhaaldelijk te betichten van gekopieerde gameconcepten, heeft een website namelijk fraai op een rijtje gezet welke games kopieën zijn en hoe hun voorbeelden eruit zien. Het is ook een gezegde waar de ontwikkelaar Cobra vast iets mee kan. Zij ontwikkelden Storm in a Teacup, een fraaie platformer voor de iPhone, op de basis van een Brits gezegde.

Dream:scape komt op 9 juni

MA-GU-Dreamscape-voor-iPhone-en-iPod-touchDream:scape werd door media wereldwijd in de spotlight gezet omdat het een van de eerste mobiele games zou worden met de indrukwekkende Unreal Engine-techniek. Even later draaide het spel juist daarom de soep in. Het spel zou niet speelbaar zijn op de iPhone 3G(S) en eerste generatie iPad. Nadat de ontwikkelaar er naar eigen zeggen van baalde maar zich er bij had neergelegd, maakte Apple er een probleem van en dus liet Dream:scape nog even op zich wachten. Nu is het met mysteries omgeven spel klaar. Het komt volgende week op 9 juni uit en zal ook werken op de laatste generatie iPod touch, iPad en iPhone 3GS. Dream:scape is een avonturenspel in een grote open wereld dat je door de ogen van de hoofdpersoon bekijkt. Het lijkt erop dat je oog in oog zal staan met verschillende nachtmerries. De tweede trailer ziet er (belachelijk) indrukwekkend uit.

Dit zijn de games die Gameloft kopieert

MA-GU-Dreamscape-voor-iPhone-en-iPod-touchWe kunnen het niet vaak genoeg melden. De spellen van Gameloft zijn weliswaar goed, maar spelen wel héél vaak leentjebuur bij bestaande franchises. Zo is het futuristische schietspel N.O.V.A. rechtstreeks gekopieerd van Halo voor de Xbox (360). Dat zie je niet alleen terug in de wapens, kleuren en omgevingen, maar zelfs in de opbouw van de naam! De website Cult of Mac stelde in drie pagina’s op welke games ter inspiratie dienden voor de mobiele uitgever. Wees gewaarschuwd voordat je klikt. Als je veel Gameloft-spellen in bezit hebt en niks afweet van het origineel, kun je je een beetje goedkoop voelen na het bekijken van de vergelijkingen. Maar goed, het neemt niet weg dat de meeste spellen van Gameloft best goed in elkaar steken…

Vandaag gratis: EggRollin

MA GU EggRollin schieten en rollenEggRollin. Dit grote en onderbelichte spel is vandaag gratis op de iPhone en iPod touch te downloaden. In het spel bestuur je een ei. Dat klinkt stompzinnig maar is een goede keuze op Apple’s telefoon, want de meest simpele spelletjes met ronde objecten als hoofdpersonage schoppen het tot de Top 25 van meest gedownloade applicaties. EggRollin is niét zo’n spel dat je na één testronde weer van je iPhone wilt verwijderen. Het heeft maar liefst 72 levels, speelt soepel, bevat een level-builder (!) en kent een aanstekelijke, bijzondere soundtrack. Dat geeft de trailer al weg. Het is dat we al een andere Trailer van de Dag hebben.
Downloaden: EggRollin (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Storm in a Teacup

Wat bij ons een storm in een glas water is, is voor de Britten een storm in a teacup. Ontwikkelaar Cobra dacht: daar gaan we iets mee doen – en ze kwamen met Storm in a Teacup voor de iPhone, iPod touch en iPad. Je speelt een ventje in een theekop die buitengewoon zweverig kan springen en zo een reeks aan platformlevels moet doorwerken. In den beginne is SiaT nog een conventionele platformer maar gaandeweg wordt de doodeenvoudige springactie meer en meer aangevuld met puzzelwerk. Nee, dit is zeker niet zo’n spel waarin je dertig keer in hetzelfde ravijn valt voordat je een keertje verder komt. Dit is een relatief relaxt platformspelletje met een vrolijke visuele stijl en veertig steeds beter wordende levels.
Downloaden: Storm in a Teacup (€0,79)
Downloaden: Storm in a Teacup Lite (gratis)

Meer games in het Game-update overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 18:23
Categorie Games
Onderwerpen dream:scape, eieren, gameloft, iculture speelt, ipod touch, kopiëren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.