Ally: altijd zien waar vrienden uithangen op de iPhone

Ally is een applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je kan zien waar anderen zijn. Contacten kunnen live gevolgd en kunnen worden ingedeeld in groepen om overzicht te bewaren.

Ally-voor-iPhone-en-iPod-touchAlly is een relatief onbekend sociaal netwerk dat een soortgelijke functie als Foursquare biedt voor de iPhone en iPod touch. Met de applicatie, die net is voorzien van versie 1.2.0, kun je korte status-updates met tekst, foto, agendatijdstip en locatie naar je vrienden sturen. “Ally is een sociale service die echte namen gebruikt en gebruikers in staat stelt hun huidige locatie en activiteiten te delen aan de hand van GPS-functies“, verkoopt de app zichzelf in de App Store.

Ally was tot voor kort een wat overdonderende applicatie bij binnenkomst. Dat is nu verholpen. De vandaag verschenen update 1.2.0 implementeert een instructiescherm in de communicatiedienst waarmee het gebruik ervan uit de doeken worden gedaan.

Net als in andere plaatsbepalende diensten kun je ‘inchecken’ op bestaande locaties of er zelf een aanmaken. Vrienden zien dan waar je op dat moment uithangt. Als je de applicatie opent, kom je terecht in een scherm waarin de laatste update van een vriend boven in het scherm staat. Daarnaast heb je echter een ‘live trace’-functie, waarmee je de locaties van vrienden live kan zien. Als je de applicatie beide hebt open staan, kun je elkaar aan de hand van Ally vinden op een kaart. Nadeel is wel dat het constant doorgeven van een locatie batterij slurpt. Een voorbeeldscreenshot uit de App Store laat zien dat een locatie soms ook bij benadering is en niet exact wordt getoond.

Bijzonder is dat Ally zich richt op grootgebruikers. Mensen waarmee je contact hebt gelegd via Ally, andere sociale netwerken waarmee je de app kan verbinden of de contactenlijst van je telefoon, kunnen ingedeeld worden in allerlei verschillende groepen. Zo is het eenvoudig te achterhalen waar collega’s uithangen – of in welke kroegen vrienden aan de bar staan. Per groep kunnen instellingen (voor push-meldingen) aangepast worden. Hoeveel ‘shouts’ (opmerkingen) mensen mogen maken of hoeveel mensen live gevolgd kunnen worden. Contacten kunnen daarnaast ook alfabetisch worden gerangschikt.

Downloaden: Ally (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 16:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, inchecken, sociale media, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.