Game-update: de bizarre timing van Crime City, Mommy Birds, League of Evil en Curvebot

League of Evil is een golden oldie en verdient de nominatie Trailer van de Dag in deze Game-update voor de iPhone en iPod touch. Dieptepunt is de uitgave van Crime City tijdens de riot-rellen in Engeland.

GU WO Crime City iPhone iPod touchDe onschuld kijkt het misdadige straattuig recht in de ogen aan en vraagt: ‘Hee, jij ook in deze Game-update?’ Er worden opmerkelijke games uitgebracht voor de iPhone en iPod touch en er worden spellen uitgebracht die al honderd keer eerder zijn gedaan, maar toch hun eigen draai geven aan een genre en in die zin toch opmerkelijk zijn. Dan zijn er ook gewoon spellen die een ronduit opmerkelijke timing hebben. Crime City is er zo een.

Bizarre timing: Crime City

GU WO Crime City screenshotCrime City claimt de eerste ‘grafische misdaadgame’ te zijn voor de iPhone. Dat is de grootste onzin denkbaar, want er zijn al best wat spelletjes met het woordje ‘gangster’ of een afgeleide in de titel die hetzelfde genre bestrijken. Maar wát een dubieuze timing heeft het van origine Facebook-spel Crime City op de iPhone! Terwijl een deel van de Engelse steden gebukt gaat onder de dreiging van losgeslagen tieners die de straten onveilig maken, komt ontwikkelaar Funzio uitgerekend nu met een spel waarin je een onderwereld in een stad moet opzetten. Omgekeerde psychologie zegt misschien: het houdt kwaadwillende jongeren van de straat. Onze eerste ingeving zegt: wat een schaamteloze manier om van de ‘riots’ in Groot-Brittannië te profiteren, een beetje op deze manier je online spel met 150 wapens, 500 louche banen en 200 misdadige missies lanceren. Wij voelen er even niet veel voor om opdrachten uit te voeren als ‘beroof X personen’, ‘plunder X winkels’ of ‘steel X auto’s’. We hebben de app niet zelf gespeeld en plaatsen derhalve geen App Store-link, maar konden het niet laten deze bizarre timing mee te nemen in de Game-update. En tot zover deze uitzending van politieke partijdigheid.

https://www.youtube.com/watch?v=K-3xDhWZdT0

Nieuw en gratis: Mommy Birds

GU WO Mommy Birds iPhone iPod touchMommy Birds is net als het hieronder vermelde Curvebot een oud spelconcept in een nieuw jasje. De bedoeling: vlieg zo ver mogelijk zonder objecten aan te raken, want als je dat drie keer doet, stort je neer. Als mama-vogel op zoek naar haar nest, fladder je langs wormen voor extra punten en vermijd je zwevende stukken gras omdat je daar tegenaan knalt. Als je verder komt, verzamel je nieuwe vogels die je stuk voor stuk kan opwaarderen met beter fladdervermogen en meer snelheid. Tot zover het vermelden nog steeds niet echt waard, ware het niet dat er een online multiplayer aan Mommy Birds is toegevoegd. Op het moment dat je de Multi-modus kiest, zoekt het spel naar een tegenspeler voor je. Ondertussen kun je gelukkig al een heel parcours fladderen, zodat je je niet hoeft te vervelen. De snelste tijden ter wereld worden vervolgens opgeslagen in de statistieken. Helaas konden we na twee keer de timer van 300 seconden wachten nog geen tegenstander vinden, maar we vermoeden dat duaal fladderen een stuk hectischer en dus spannender is dan alleen. Zoniet, dan zijn er 15 levels beschikbaar en kunnen er meer worden vrijgekocht voor 79 eurocent.
Downloaden: Mommy Birds (gratis)

Nu ook gratis: Curvebot

GU WO Curvebot iPhone iPod touchCurvebot is alweer een halve maand uit, maar het was ten tijde van de verschijning net iets te druk om hem te behandelen. Gelukkig is er een gratis te proberen Lite-versie van het spel verschenen en kunnen we Curvebot alsnog de aandacht geven die het verdient. Het rare is: je kent Curvebot allang en hebt het vast al eens gespeeld. Op een van de eerste telefoons met een kleurenscherm bijvoorbeeld, of op een dodgy goedkoop 100-in-1 games-apparaatje. In Curvebot ben je een robot dat over de zijkanten van een oppervlakte rijdt. De enige twee knoppen die je daarvoor hebt zijn links en rechts. Door die tegelijk in te drukken, duik je in de vorm waar je omheen rijdt en begin je aan het doormidden snijden van de vorm. Een level is klaar als je een gegeven percentage van de vorm hebt afgesneden… maar er zijn natuurlijk tegenstanders die jou en je lijn doorkruisen. Dat mag niet te vaak gebeuren – want dan ga je af – en bovendien mag je dan opnieuw een te snijden lijn trekken. In jouw voordeel kun je versnellende bommetjes scoren zodat je nét kan ontsnappen uit de klauwen van een tegenstander. Zover we weten heeft dit genre bij deze voor het eerst de overstap naar drie dimensies gemaakt. Het speltype is er visueel een stuk interessanter door geworden en Curvebot is nog net zo verslavend als op de eerste kleurentelefoon.
Downloaden: Curvebot (€1,59)
Downloaden: Curvebot LITE (gratis)

Trailer van de Dag: League of Evil

Gisteren kozen we de Trailer van de Dag omdat de trailer zelf erg aanstekelijk was, vandaag hanteren we weer een ander criterium: die van de golden oldie. League of Evil is een reeds half jaar oud platformspel voor de iPhone dat audiovisueel en op gameplay-gebied teruggrijpt naar de oorsprong van het genre. In authentieke pixelstijl spring je langs muren omhoog, ontwijk je stekels en schakel je tegenstanders uit. Het wordt zo bloederig als grove pixels kunnen zijn. Het onderscheidende van League of Evil is het springmechanisme. Je kan namelijk meerdere keren achter elkaar springen, waarna de hoofdpersoon even aan de muur blijft kleven. Zo kun je wat meer tijd nemen om sprongen te timen, maar reken maar dat je de techniek ook vaak zult moeten inzetten om überhaupt verder te komen. De besturing werkt erg responsief, waardoor je eigen talent de grootste tegenstander zal zijn in de 130 missies die League of Evil aanbiedt.
Downloaden: League of Evil (vandaag gratis)

Games, games en nog eens games in de Game-update

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 18:48
Categorie Games
Onderwerpen city, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.