Game-update: City of Wonder, Touchgrind BMX, To-Fu, gratis Epic War TD en Anodia

In de Game-update bomvol games voor de iPhone en iPod touch vandaag: Epic War TD heeft een gratis volledige versie, Touchgrind BMX is een visuele topper, Anodia, To-Fu: The Trials of Chi en City of Wonder.

GU DO City of Wonder hoofdplaatHet ‘drukke donderdag’-effect valt vandaag mee in de gamessectie in de App Store en dus ook in de dagelijkse Game-update op iPhoneclub. Dat wil niet zeggen dat er geen kloeke spellen zijn uitgekomen vandaag, integendeel. Anodia is een moderne reïncarnatie van het aloude Brick Breaker-achtige spel, To-Fu: The Trials of Chi is het origineelste platformspel dat we in een tijdje hebben gezien op de iPhone en iPod touch, er is een gratis volledige versie uitgekomen van een van de beste Tower Defense-spellen en Touchgrind BMX is visueel gezien een klasse apart.

Facebook-game City of Wonder nu op iPhone

GU DO City of Wonder voor iPhoneEen koninkrijk opzetten, dat is de bedoeling van het Facebook-simulatiespel City of Wonder. Nu is het op de iPhone verschenen. In het spel breid je je bevolking uit, voorzie je ze van werkzaamheden kan je doorontwikkelen om van klein boerendorp naar geciviliseerde, allesomvattende stad door te groeien. Er zit ook een sociaal aspect in: door Allies toe te voegen kun je samen met vrienden optrekken in de grote online wereld die dit spel biedt. Anders dan in soortgelijke spellen, zoals We Rule, kun je hier niet alleen onderhandelen met andere spelers, maar kun je elkaar ook flinke schade berokkenen in elkaars steden. Helaas helpen de ronduit lelijke beelden als je inzoomt niet echt om het spel meteen te waarderen. Ook de vele opties werpen misschien een drempel op. City of Wonders is een behoorlijk diep managementspel voor Facebook-begrippen en je moet nou eenmaal even je best doen om het onder de knie te krijgen. Oh ja, en dat is wel naar: je kan je stad niet synchroniseren met je Facebook-versie. Wonderlijk.
Downloaden: City of Wonder (gratis)

Vandaag verschenen: Touchgrind BMX

GU DO Touchgrind BMX voor iPhone en iPod touchRechtstreeks overgefietst uit de Trailer van de Dag van maandag is hier Touchgrind BMX. Spin die vingers op een crossfiets of een driewieler: in dit spel stellen ze je benen voor en door er rare capriolen mee uit te halen over het scherm, voer je allerlei bewegingen uit. Er zijn verschillende missies die je kan uitvoeren en uiteraard staan daar beloningen tegenover: het spel geeft je bij tijd en wijle nieuwe decors en nieuwe fietsen. Maar de troef zit hem niet zozeer in de originele besturing of in de herspelbaarheid. Het zijn de beelden die de show stelen. Ze zijn duidelijk geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm. De omgevingen ogen misschien een beetje steriel maar ze zien er werkelijk superstrak uit. De replays met verschillende camerastandpunten zijn de moeite waard om te bekijken en dat wisten de makers, want je kan de video’s rechtstreeks doorzetten naar YouTube.
Downloaden: Touchgrind BMX (€3,99)

To-Fu: The Trials of Chi uitgekomen

GU DO To-Fu The Trials of Chi voor iPhone en iPod touchGeheel volgens planning van onze Trailer van de Dag van dinsdag is To-Fu: The Trials of Chi vandaag uitgebracht in de App Store. Het is een platformspel waarin je een rekbaar stuk vegetarisch voedsel speelt dat blijft plakken aan de ondergrond. Door hem uit te rekken, schiet hij naar de gewenste plek. Het voornaamste gevaar komt van cirkelzagen en stekels op de muren, de voornaamste snelheid komt door stukken muur waar je automatisch tegenaan kaatst. To-Fu maakt op een inventieve manier gebruik van de touchscreen-mogelijkheden en is met 100 levels ook echt een inhoudelijk en goed spel.
Downloaden: To-Fu: The Trials of Chi (€0,79, introductieprijs)

Gratis versie van Epic War TD verschenen

GU DO Epic War TD gratisEen van de meest uitgebreide Tower Defense-games op de iPhone is Epic War TD. Die heeft vandaag een gratis broertje gekregen die precies hetzelfde biedt als de betaalde versie, maar waarbij je wel een advertentie in beeld moet slikken. Epic War TD toont een toekomstig oorlogsbeeld waarin jouw verdedigingstorens het opnemen tegen reeks na reeks tegenstanders die een voorbestemd pad doorkruisen. De afwegingen die je constant maakt zijn: waar plaats ik mijn torens, welke torens zet ik neer en welke voorzie ik als eerst van een upgrade? Epic War biedt drie verschillende moeilijkheidsniveau’s waarin het verschil zit in het aantal tegenstanders dat je basis probeert te infiltreren. Het is een goed spel, maar helaas staat de advertentie nogal prominent in beeld. Je kan hem weghalen met een in-app aankoop van 79 eurocent.
Downloaden: Epic War TD – Full Version (Ad Supported) (gratis)

Trailer van de Dag: Anodia

Anodia is het type spel dat je vermoedelijk al kon spelen op het allereerste gamesplatform dat ooit op je slaapkamer stond. Je hebt een plankje met een balletje en een speelveld met blokjes die verdwijnen als het balletje ze aanraakt. Uit een paar blokjes komen power-ups vallen waardoor je het speelveld sneller kunt vernietigen. Dan plakken balletjes aan het plankje vast, dan weer krijgt het plankje een dubbele mitrailleur aan boord. Anodia is in de kern nog steeds dat aloude spelletje, maar verpakt het eigentijds met allerlei creatieve blokjes die je aan gort kan ballen. Er zijn grove pixels, een soort kussens die af en toe licht doorgeven, lampen en nog veel meer creativiteiten. In totaal zijn er op dit moment 50 levels en dat aantal kan alleen nog maar toenemen.
Downloaden: Anodia (€0,79, introductieprijs, universele app)

Ga hier naar het overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 19:53
Categorie Games
Onderwerpen bmx, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.