Solidor Peg HD: Solitaire op de iPad tijdelijk gratis

Solidor Peg HD is een Solitaire-spelletje waarbij je moet proberen om de knikkers van het speelbord te krijgen. De game is al eeuwenoud en is hier in 126 varianten te spelen.

solidor pegSolitaire is niet alleen een kaartspelletje, maar ook een spelletje waarbij je pinnen of knikkers in een plusvormig speelveld moet zien op te ruimen. Je springt daarbij steeds over een andere knikker, totdat uiteindelijk nog één knikker in het midden van het speelveld is overgebleven. Een blik op het screenshot hiernaast maakt hopelijk wat de game inhoudt. Solidor Peg is een iPad-versie daarvan.

Het is gebaseerd op een spelletje dat in de 17e eeuw zou zijn bedacht door een Franse aristocraat, die in de Bastille was opgesloten. Toch zijn er ook verhalen dat het spel al in het Oude Rome werd gespeeld. Hoe dan ook, Solidor Peg HD is een aardig spelletje om je hersencellen op los te laten.

Deze versie bevat 126 verschillende games, 28 speelborden (ook symmetrisch, vierkant, driehoek, ster, etc) en 28 klassieke startsituaties. Daarnaast zijn er nog 64 varianten en 34 figuren die je kunt oefenen. Alsof dat nog niet genoeg is heb je ook nog 10 grafische thema’s om het speelbord helemaal in jouw stijl weer te geven. Elke puzzel is oplosbaar, in één van de drie moeilijkheidsgraden. Dit alles kost… helemaal niets, want de game is vandaag tijdelijk gratis te downloaden.

Downloaden: Solidor Peg HD (tijdelijk gratis, normaal €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 21:44
Categorie Games
Onderwerp solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.