Game-update: Chop Chop Soccer, update voor Air Penguin, Skipping Stone en MMO Celtic Heroes

Geen Game van de Week in deze Game-update maar wel een update voor Air Penguin, Chop Chop Soccer is gratis, No Gravity is een gaaf ruimteschietspel en Celtic Heroes is een nieuwe MMORPG voor de iPhone en iPod touch.

VR-GU-Air-Penguin-hoofdplaatKerst, Thanksgiving, Vaderdag, kietel-je-hamsterdag; het maakt de uitgevers van games op de iPhone en iPod touch allemaal niet zoveel uit. Zij grijpen elk evenement aan om hun games weer eens flink in de aanbieding te gooien. Vanmiddag besteedden we al aandacht aan de eerste keer dat het online rollenspel Order & Chaos Online tijdelijk veel goedkoper is en nu heeft ook uitgever EA weer spellen in de aanbieding gedaan. De Game-update behouden we voor het écht leuke werk: nieuwe demo’s, nieuwe games en gratis games. Oh ja, en nog even over de Game van de Week…

Online rollenspel Celtic Heroes verschenen

VR GU Celtic HeroesAch weet je, fraaie beelden zijn ook niet alles. Wat moet je nou met fraaie natuuromgevingen als het ook simpel, kaal en effectief kan? Celtic Heroes is een gloednieuw online rollenspel waarin je een personage aanmaakt en vervolgens met spelers van over de hele wereld missies uitvoert in een gezamenlijk decor. Dat decor en de personages zien er alleen niet uit in Celtic Heroes. Het spel doet visueel denken aan de allereerste games die in 3D-polygonen waren uitgevoerd. Het zal rond 1995 geweest zijn, voor de pc. Zo aftands ziet Celtic Heroes eruit. Toch is het spel niet uit te vlakken. Het bevat namelijk dezelfde eigenschappen als Order & Chaos Online en dus als World of Warcraft en dus kan het wel eens erg verslavend werken. Je knokt en voert missies uit en ontwikkelt je personage totdat je erbij neervalt. De uitgever heeft enkel een video uitgebracht van de intro waarin je een personage aanmaakt. Visueel valt al goed te zien wat voor vlees we in de kuip hebben; maar bedenk maar goed: ook de lelijkst uitziende gehaktbal kan best aangenaam smaken.
Downloaden: 3D MMO Celtic Heroes (gratis)

Zware update voor Air Penguin

VR-GU-Air-Penguin-hoofdplaatHij is er: de relevatie die Air Penguin makkelijker maakt. En het is… een ijsbeer. Het is na de weinig toevoegende mama-pinguïn het derde speelbare personage in het razend populaire Air Penguin en dit is nogal een zwaargewicht. Dat wil zeggen: meneer de ijsbeer mag niet twee keer op dezelfde ijsschots terecht komen, maar weet zijn brute kracht en gewicht gelukkig ook in ons voordeel om te zetten. Hij maakt namelijk kinderlijk eenvoudig korte metten met alle puntige vissen en beukt zeehonden zonder pardon opzij. Je kan hem in de Store kopen voor 200 vissen. Je hoeft overigens niet te treuren als je dat aantal nét niet haalt, want de nieuwste update beloont jou, als trouwe speler van de betaalde versie, ook zomaar met 50 extra vissen. De laatste aanpassing in de update is dat de verhaalmodus makkelijker is geworden op bepaalde punten. En eerlijk is eerlijk: dat konden we best gebruiken.
Downloaden: Air Penguin (€0,79)

Nieuw: Skipping Stone

VR GU Skipping Stone voor iPhone iPod touchEr is nog één vernieuwing in Air Penguin die we niet vermeld hebben in het stukje hierboven: de app heeft na de update plotseling een banner gekregen van Skipping Stone. Dat is het nieuwe, net uitgebrachte spel van uitgever Gamevil. Het spelconcept is zo mogelijk nog eenvoudiger dan het van schots naar schots springen in Air Penguin. In Skipping Stone moet je op het goede moment op het water tikken om het lachende steentje opnieuw omhoog te wippen. Ondertussen pak je allerlei power-ups in rode dozen, verzamel je Game Center-achievements en staar je in trance naar het beeld. Zo’n spel is het. Zo eentje waarvan je in trance kan raken. Misschien is het wat te eentonig om net zo succesvol te worden als Air Penguin, maar Gamevil lijkt de smaak te pakken te hebben met spelletjes die iedereen kan oppakken.
Downloaden: Skipping Stone (€0,79)

Vandaag gratis: Chop Chop Soccer

VR GU Chop Chop SoccerGeen Lionel Messi. Geen transfermarkt. Geen Roda JC Kerkrade. Geen 22 spelers op het veld, geen buitenspel en zelfs geen scheidsrechter. En tóch mag Chop Chop Soccer zich een voetbalspel noemen. In de inmiddels bekende vlotte cartoonstijl van de Chop Chop-games schóppen de poppetjes ditmaal tegen een bal en dus weet je dat Chop Chop Soccer een voetbalspel is. Bij nader inzien geeft de titel het ook wel weg, trouwens. Op verschillende ondergronden die soms in de verste verte niet groen zijn, nemen teams van drie spelers en een keeper het tegen elkaar op. Alle besturing wordt verricht met één vinger op het scherm. Als je de bal hebt, schiet je met een swipe-beweging. Ook een tackle wordt op die manier ingezet. Op het moment dat je aanvalt kun je een rondje op het scherm draaien om een verdediger uit te spelen tenslotte. Sturen? Lopen? Rennen? Dat regelt de computer allemaal. Het maakt Chop Chop Soccer een heerlijk vlot spelletje dat stiekem wel iets meer voetbalsfeer had mogen hebben.
Downloaden: Chop Chop Soccer (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: No Gravity Lite

Deze week is er geen Game van de Week in de Game-update. Er is deze week namelijk geen spel uitgekomen dat onze oren doet klapperen en onze ogen van verbazing doet knipperen. Er is domweg geen nieuwe release die we jullie blind durven aan te raden. Dus, deceptie of niet, is er deze vrijdag gewoon een Trailer van de Dag. Die is vandaag van No Gravity, waarvan zonet een gratis probeerversie is verschenen. No Gravity is een ruimteschietspel dat is verschenen op iOS, Android en zelfs WebOS en we staan er even van te kijken hoe we deze eerder hebben kunnen missen. Het is namelijk best een fijn spel, valt in de Lite-versie te ontdekken. Je stapt in een Star Wars-achtig ruimteschip en schiet tegenstanders en mijnen uit de weg in werkelijk sfeervolle decors, onder het genot (of de gruwel) van stampende dancemuziek. Als we een demo tot Game van de Week uit zouden roepen, dan maakt No Gravity Lite een goede kans. Staat het spel toch op de goede plek.
Downloaden: No Gravity Lite (gratis)
Downloaden: No Gravity (€3,99)

Maar wat was vorige keer de Game van de Week dan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 18:35
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.