Game-update: Chaos Rings, Paperboy gratis, denken met dobbelstenen en Catch the Candy

Vandaag in de vaste Game-update op iPhoneclub: de remake van de klassieker Paperboy is vandaag gratis, de uitgever van Final Fantasy kondigt drie nieuwe games aan, Zarik is een echte hersenkraker en Catch the Candy kan wel eens de volgende grote hit worden op de iPhone en iPod touch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU Paperboy voor iPhone en iPod touch welkomRond 20;00 uur op werkdagen betekent een Game-update op iPhoneclub, dat is ook vandaag niet anders. Het grootste gamenieuws van de dag hebben we apart behandeld en gaat over de lancering van het World of Warcraft-achtige Order & Chaos Online. Er is echter een stuk meer gebeurd in het wereldje van iPhone-games vandaag, al blijven we toch een beetje hangen in de role playing games.

Square-Enix kondigt nieuwe delen van Chaos Rings aan

GU Chaos Rings voor iPhone en iPod touchEr komen twee nieuwe delen aan van role playing game Chaos Rings (klik voor gameplay). Dat maakte het Japanse gamesblad Famitsu bekend. De eerste Chaos Rings was te spelen op de iPhone, iPod touch en iPad en kwam niet voor andere systemen uit. Het is nog niet bekend of dat ook geldt voor de opvolgers. De eerste van de twee heet Chaos Rings Omega en verschijnt in Japan al in mei. Het verhaal speelt zich nog af vóór het eerste deel, dus het gaat hier echt om een prequel. Tevens is er een hint gegeven naar Chaos Rings II, wat wel een echte opvolger moet worden. Square-Enix, de studio achter Final Fantasy, heeft nog een game aangekondigd. Imaginary Range is een set mini-games die wordt verteld aan de hand van een stripverhaal. Het komt naar de iPhone en Adroid.

Voor de nostalgie: Paperboy vandaag gratis

GU Paperboy Special Delivery voor iPhone en iPod touchHet lijkt een dingetje van nu, een waardeloos beginnersbaantje als supermarktschoonmaker of hamburgerbakker verheven tot een game. Vroeger werd het echter ook wel eens gedaan. In Paperboy speel je een krantenjongen die dagbladen op de deurmatten van huishoudens gooit, maar ondertussen door alle mogelijke en onmogelijke obstakels wordt gehinderd op zijn fietsroute: passerende auto’s, heggen, lantaarnpalen en zelfs windhozen. Het is moeilijk te zeggen dat Paperboy écht een hele leuke game is: het is vrij irritant om je vaart te verliezen omdat je nog één pixel om een pylon moet heen fietsen. Toch is het zijn flair in deze remake, Paperboy: Special Delivery, niet verloren. De isometrische pixelart en ongepaste geluidseffecten zorgen daar wel voor. Alleen voor de nostalgie en alleen vandaag gratis.
Downloaden: Paperboy: Special Delivery (tijdelijk gratis)

Denken met dobbelstenen: Zarik gratis

GU Zarik voor iPhone en iPod touchZarik is een denkspel met dobbelstenen dat hoge ogen gooit. Je hebt een aantal dobbelstenen op een tafel die in vakken moeten worden gebracht. Het aantal ogen op een steen laat zien in hoeveel stappen dat doel bereikt moet zijn. Om het nog wat gecompliceerder te maken, kun je andere stenen ook duwen zodat ze van plek verplaatsen zonder dat ze een stap maken. Zarik is tijdelijk gratis ter promotie van Jump Out!, een spelletje dat we afgelopen vrijdag bespraken in de Game-update. Het laat zien dat er met heel weinig middelen een ijzersterk spelconcept kan worden neergezet. Vergeet het irritant hoge geluidje als je een level klaart en kraak jezelf een weg door de 60 levels. Een aanrader.
Downloaden: Zarik (tijdelijk gratis)

Trailer van de dag: Catch the Candy

Catch the Candy is nog niet uit. Maar met zijn vrolijke stijl, opgewekte muziek en 53 levels kan Catch the Candy wel eens een hit worden op de iPhone en iPod touch. In het spel ben je een blauwe haarbal met grote oogjes die zich aan alles vast kan klampen om maar bij het snoepgoed te komen. Het lijkt een afwisselende game te worden. De trailer toont allerlei verschillende omgevingen; van een reuzenrad tot een biljarttafel. Catch the Candy verschijnt op Bevrijdingsdag: 5 mei.

Aflevering gemist? Klik hier voor het overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 15:22
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.