Game-update: Belgische Electro Chuck, Backstab, Light It en 1-bit Ninja

Electro Chuck is een originele game voor de iPhone en iPod touch gemaakt door Appsolution in België. Een ander spel met grote hitpotentie is piratengame Backstab die donderdag verschijnt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Electro Chuck headerHold your horses! De Game-update is voorbij gegaan aan een onlangs uitgebracht, fris en guitig iPhone-spelletje uit België. De afbeelding hiernaast heeft ermee van doen en vermoedelijk heb je het principe al eens uitgevoerd met bibberende handen en meekijkende ouders. Ook in deze Game-update: een eerbetoon aan Super Mario binnenkort op de iPhone en iPod touch, een gratis spelletje waardoor je het licht ziet en de releasedatum van piratenspel Backstab is bekend gemaakt.

Leuk uit België: Electro Chuck

Electro Chuck voor iPhoneSoms zijn de meest simpele spelletjes het leukst van allemaal. Denk maar aan Tiny Wings, waarin je alleen maar een knop hebt om omlaag te duiken. Het van de Belgische ontwikkelaar Appsolution afkomstige Electro Chuck heeft ook zo’n eenvoudig prachtconcept. Je speelt de letter O en raast om een draad heen die niet geraakt mag worden. Het is eigenlijk precies hetzelfde als het spelletje waarin je een ijzeren staafje met een open rondje in het midden langs een parcours moet bewegen zonder het parcours aan te raken. Je bestuurt Electro Chuck door de iPhone te kantelen en er is slechts één knop. Daardoor wordt Chucks mond eventjes een stuk groter en zo kan hij vijanden en andere gevaarten ontwijken. Dat maakt dat het spel ook een platformelement heeft. Electro Chuck ziet er verzorgd en leuk uit, speelt goed en is van eigen bodem. Doe eens gek.
Downloaden: Electro Chuck (€0,79)

Super Mario doet 1 bit in 3D

GU DI 1-bit Ninja1-Bit Ninja heet dit spel, maar het staat als een paal boven water dat de maker het liever Super Mario Gameboy Revival of iets in die trant had genoemd. In de gameplay doet het daar namelijk erg aan denken. Je springt op tegenstanders die verdacht veel lijken op Koopa’s en als je in een vlaggenstok springt, eindigt een van de 100 uitdagingen. Ook in kleurgebruik komt het overheen. Je springt als zwart bepixeld mannetje over zwarte bepixelde omgevingen tegen achtergronden die niet zwartbepixeld zijn en daarom zijn de achtergronden van de voorgrond te onderscheiden. Oh dat en… het spel is uitgevoerd in 2.5D. Met een swipe-beweging op het scherm verander je camerahoek en zo kan je eigenlijk zelf bepalen hoe lastig 1-Bit Ninja speelt. Donderdag komt het uit.

Tijdelijk gratis: Light It!

DI GU Light It voor iPhone iPod touchEr is een heel iPhone-scherm vol buizen en lampjes en die moet je allemaal aan elkaar aansluiten om het hele level van stroom te voorzien. Light It is een uitdagend spel en had ruim genoeg aan de dertig levels die het rijk was, maar de makers vond het aantal het klaarblijkelijk wat laag en doet er dertig nieuwe bij in een update. Ook is de applicatie tijdelijk gratis en voor iedereen uit te proberen. Een waarschuwing lijkt op zijn plaats: zelf waren we al verscheidene keren verwijderd van het einde, maar paste de laatste lamp niet in de structuur en moest de helft van het level opnieuw geconstrueerd worden. U wilt uitdaging? U krijgt het. Puzzelaars met weinig geduld kunnen wel eens heel somber gesteld worden van Light It.
Downloaden: Light It! (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Backstab

Donderdag is het dan zover: Gamelofts piratenspel Backstab verschijnt in de App Store voor de iPhone, iPod touch en iPad. Ter ere van die gelegenheid heeft de uitgever vandaag nog even een trailer van het actiespel vrijgegeven en we kijken genoeg uit naar Backstab om die tot Trailer van de Dag te bombarderen. In het spel speel je piraat Henry Blake, die uit wraakoverwegingen ontsnapt uit handen van de Engelse soldaten. Je klimt op daken, bevecht tegenstanders, besluipt vijanden en praat met personen om missies te vergaren. De kracht van Backstab lijkt vooralsnog de sfeer te zijn. Donderdag moet blijken of het spel ook inhoudelijk zijn mannetje staat.

Verdrijf de tijd tot de iPhone vijf!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 1:27
Categorie Games
Onderwerpen backstab, gameloft, iculture speelt, ninja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.