Game-update: Angry Birds in eerste persoon, Firefly Hero, To-Fu: The Trials en Run Ostrich Run!

In de Game-update voor de iPhone en iPod touch vandaag: Firefly Hero is een nieuwe soort Cut the Rope, Run Ostrich Run, het originele To-Fu: The Trials en Bizango Blast is Angry Birds in first-person.

GU DI voorplaat Run Ostrich RunEen dagje naweeën van de succesformules op de iPhone en iPod touch, zo kan je de Game-update van vandaag beschrijven. Bizango Blast probeert dat ene spelletje met katapulteerbare vogels in drie dimensies om te zetten, Firefly Hero is de volgende aanwinst voor de fans van Cut the Rope en Run Ostrich Run is een spel waarin je zo ver mogelijk moet rennen zonder om het leven te komen. To-Fu Trials doorboort het gebrek aan creativiteit en is een spel met een vegetarisch verantwoorde hap in de hoofdrol.

Angry Birds in eerste persoon: Bizango Blast

GU DI Bizango Blast screenshot voor iPhoneHad Bizango Blast ooit bestaan als Angry Birds er niet was geweest? Vermoedelijk niet. Bespraken we even geleden in de Game-update al Siege Hero, waarin je Angry Birds-achtige stellages vanaf de voorgrond bestormt, nu is er een spel dat Angry Birds helemaal vertaalt naar drie dimensies. Met een katapult bestorm je enorme stapels hout en andere bouwsels waarop een ei staat dat heel moet blijven. Het doel is dus redelijk tegenstrijdig: vernietig alles voor zoveel mogelijk punten maar laat dat ei in vredesnaam heel. Bizango Blast ziet er nog niet heel goed uit, maar het wordt ontworpen door één persoon en hij wil het spel pas in de zomer uitbrengen. Hij vraagt om feedback naar aanleiding van onderstaande video, die je kan geven op YouTube.

Firefly Hero: Cut the Rope met knoppen rammen

GU DI Firefly Hero voor iPhone en iPod touchWe hadden Firefly Hero al eerder in de smiezen, maar door het ontbreken van een trailer wisten we niet wat voor ‘n vlees we in de kuip hadden en dus lieten we het spel onbesproken. Nu maakt een Duitse videorecensie alles duidelijk: Firefly Hero is een nieuwe variant op Cut the Rope waarin je sterren moet verzamelen in ruimtes die net zo groot zijn als het scherm zelf. Er hangt een aantal lampjes in elk level waarmee je de vuurvlieg kan lokken. Hij vliegt dan meteen naar de richting van het verlichte lampje toe. Als je de lampjes maar snel genoeg afwisselt (lees: tiktiktiktiktik), kun je de richting van de vlieg nauwkeurig bepalen. Zo is Firefly Hero meer een platformer met knoppen die steeds op een andere plek zitten, dan een puzzelspel. We kunnen het Duits in de recensie hieronder amper volgen, maar we geloven hier en daar een vreugdekreet te horen.
Downloaden: Firefly Hero (0,79)

Vandaag gratis: Run Ostrich Run!

GU DI Run Ostrich Run voor iPhone en iPodHee, een ‘ren zolang als je kan’-spel in de aanbieding, dat zie je nou ook niet elke dag! /sarcasm. In Run Ostrich Run ben je een Roadunner-achtig beessie dat gewoon even lekker een eindje wil rennen en ondertussen over lastige obstakels en kuilen moet springen. Met uitzondering van het beessie hebben we het wel in meer spellen gezien. Run Ostrich Run begint ook nog eens erg simpel en juist dáár ligt het geheim van dit spelletje. Je rent hier niet oneindig, maar je haalt levels. Na de woestijn kom je bij de boerderij en dan in de stad en dan… ben je niet zo ver meer verwijderd van de gehele wereldbol compleet spelen. Stukken die je gehaald hebt, kleuren de wereldbol namelijk in. Het gevaarlijke van Run Ostrich Run is dat je het spel wilt uitspelen als het einddoel eenmaal in zicht is, maar dat één foutje nog steeds gelijk staat aan Game Over. Een buitengewoon geslaagd spel voor op het toilet bijvoorbeeld. Of euh, ja.
Downloaden: Run Ostrich Run! (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: To-Fu: The Trials

Donderdag wordt een drukke dag. Touchgrind BMX, onze Trailer van de Dag van gisteren, verschijnt dan ook al. To-Fu: The Trials is echter van een hele andere orde. Dit is een op het oog inventieve platformer waarin je een plakkerig stuk tofu speelt en springt van muur naar muur terwijl je gevaarlijke objecten en andere doodsoorzaken ontwijkt. Het spel zal bij verschijning maar liefst 100 levels tellen en heeft Retina-ondersteuning aan boord. Game Center wordt in de eerstvolgende update ondersteund. Qua artistieke stijl lijkt To-Fu een knipoog naar de ninja-setting van Fruit Ninja met het schattige van Cut the Rope. Het heeft zeker iets lekkers. De introductieprijs zal 79 eurocent zijn, aanstaande donderdag.

Meer games? Bekijk dit overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 18:37
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.