Artikel in krant blijft beter hangen dan op iPad

Artikelen die gelezen zijn op de iPad, blijven minder goed hangen dan dezelfde artikelen die zijn gelezen in de krant. Dat onderzocht het Franse bureau Miratech.

Lezen op de iPad beklijft niet als de krantHet Franse onderzoeksbureau Miratech deelde haar testgroep op in twee kampen. De ene helft las een artikel in een krant, de ander op de iPad. De geselecteerde proefpersonen waren bekend met het gebruik van Apple’s tablet en iedereen mocht zijn eigen nieuwsroutine erop nahouden. Gemiddeld duurde het lezen van een artikel in de krant en op de iPad hetzelfde: 1 minuut en 12 seconden. Maar wat blijkt nu? Krantenlezers wisten veel beter wat ze gelezen hadden.

90 Procent van de krantenlezers kon de inhoud van een artikel zich goed herinneren, tegenover slechts 70 procent van degenen die hetzelfde artikel op de iPad lazen. Als het aan de onderzoekers van Miratech ligt, is dit verschil verklaarbaar door de concentratie die lezers hebben tijdens het scannen van een artikel. Bij de krant zou het scannen 275 milliseconden duren en op de iPad 231 milliseconden.

Hieronder staan twee video’s, bijbehorend aan het onderzoek, die de bewegingen van de ogen over pagina’s weergeven.

Volgens het onderzoeksbureau is er maar één conclusie mogelijk: informatie die in een krant wordt gelezen, blijft beter hangen.

Via HP/De Tijd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 18:45
Categorie Kiosk
Onderwerpen lezen, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.