iCulture speelt XL: Birzzle Fever, Powerpuff Girls en veel minigames

Birzzle fever van Halfbrick, Mucho Party, Powerpuff Girls, Are You A Dodo, Bubble Fish Party, Dungeon Gems van gameloft en nog veel meer!

Birzzle iPhone iPad fladderen ICS XLMinispelletjes! Vogels! Andermaal staat de donderdageditie van de iCulture speelt bol van de nieuwe gamereleases op de iPhone en iPad, maar dat er overkoepelende thema’s in zouden zitten, hadden we ook niet verwacht. Het verslavende combinatiespelletje Birzzle Fever wordt nu uitgegeven door Halfbrick Studios en we spelen allerlei spelletjes die op hun beurt weer bestaan uit kleine spelletjes.

Are You A Dodo? (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+) – Negen bonte minispelletjes om je hersens te trainen. Zo zet uitgever Chillingo het spelletje neer. Vormen vergelijken, beestjes sorteren, het juiste doelwit schieten, volgordes onthouden en dobbelreeksen ontcijferen. Je kan er ook gewoon erg zenuwachtig van worden

Birzzle Fever (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+) – De grootste verrassing van vandaag is de heruitgave van het heerlijke match 3-spelletje Birzzle, waarin je vierkante vogels uit beeld combineert. In april 2011 waren we al enthousiast over het spelletje dat in totaal meer dan 24 miljoen keer is gedownload… maar ditmaal heeft Halfbrick Studios zijn naam er ook nog eens aan verbonden – de ontwikkelaar achter Fruit Ninja en Jetpack Joyride. Kan dat Birzzle naar Candy Crush-achtige successen brengen? Het spelletje is vlot en uitdagend als altijd.

Bubble Fish Party (€1,99, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Multiplayerspel voor vier spelers op een iPhone of iPad, een beetje vergelijkbaar met het Mario Party-minispelletje Bumper Balls. Elke speler heeft een draaiknop in beeld en door elkaar te duwen en powerups te gebruiken, moet je de drie andere vissen tegen de stekels beuken.

The Crumpets (€2,69, universeel, iOS 6.0+) – Uitgever Bulkypix blijft er maar nieuwe games uitpersen en The Crumpets is de uitgave van deze week, naar de gelijknamige tekenfilm. De familie Crumpets speelt de hoofdrol in simpele kinderspelletjes waarvan de moeilijkheid wat is opgevoerd doordat je highscores kan vergelijken én op hetzelfde apparaat kan spelen met vrienden. Geinig, maar memory, vijanden wegtikken en schuifpuzzels oplossen… het kan geïnspireerder.

Dungeon Gems (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – De gekleurde diamanten die je onderin combineert, laden de opladen van je strijders op die de tegenstander bovenin beeld zo om de oren kunnen slaan. Overdenk je bewegingen, want grote draken, ogres en andere fantasieschepsels slaan hard terug. Het is al honderd keer eerder gedaan, maar Gameloft wil het publiek voor zich winnen met soepele 3D-beelden.

H2FLOW (€1,79, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Als je nog steeds niet genoeg krijgt van Where’s My Water, is H2FLOW niet over het hoofd te zien. Hij ziet er iets minder verzorgd uit dan de Disney-spelletjes, maar ook hierin puzzel je met waterwegen. Je hebt allerlei manieren om het water langs gevaren zoals raketten te dirigeren, zoals bijvoorbeeld tekenbare planken waar het langs moet lopen en bommen. Het begint met iets meer dan 50 levels.

Mucho Party (€3,99, universeel, iOS 4.3+) – Het sprokkelen naar leuke games die je met meerdere personen op één iPhone of iPad te spelen zijn, mag je even staken. Mucho Party is een lekker vakantiepakket met 30 minispelletjes voor twee spelers. Hordelopen, voetballen, samen brick-breaken en ja: ook het verslavende Nederlandse Achtung is overgenomen.

PlunderNauts (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Licht strategiespel waarin je met je schip andere territoria in de ruimte binnendringt en als ware piraten alles plundert. Met veegbewegingen vanaf je eigen schip en later ook vloot naar andere eenheden val je aan of laad je schilden op. Gegoten in een lekker vette ‘cel shaded’ cartoonstijl.

De Powerpuff Girls: Defenders of Townsville (€3,59, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – Verrassend serieuze platformgame waarin je kan lopen en kan zweven met de drie meisjes van Cartoon Network. Opgezet op de Super Metroid-manier, zodat je allerlei kamers moet ontdekken. De visuele stijl is net als de tekenfilm erg minimalistisch. Niet het meest aantrekkelijk ogende spelletje.

Ready Steady Play (€1,79, universeel, iOS 5.0+) – Van de makers van het geinige multiplayerspelletje Ready Steady Bang nu weer een vermakelijk cowboyspelletje in dezelfde wit-grijze pixelstijl. Voor 1,79 krijg je drie minispelletjes: munten schieten, zover mogelijk rennen en springen op een stokpaard en gallery-schieten. Het moeten er gelukkig meer worden, want nu is het wat karig. De afwerking is wel hilarisch.

Square Dash (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+) – Flappy Bird-achtige met stijl, waarin je niet alleen in de lucht blijft door in beeld te tikken en allerlei voorwerpen ontwijkt, maar ook in de buurt moet blijven van je lifeline. Elke keer dat je die aanraakt, krijg je er wat seconden bij. Zijn ze op, dan kan je ook daaraan afgaan.

Tasty Blue (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+) – Vis en dolfijn met honger. Blijf eten om te level in een zee vol slachtoffers. Bovenwater is trouwens ook genoeg te halen. Dolfijn lust ook mensen.

Uppercup Football (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) – De afsluiting van deze XL is toch weer een voetbalgame, zoals zo vaak de afgelopen periode. Schiet en scoor met slechts één aanraking in 100 levels die steeds bonter worden. Hele muren barricaderen het veld, tovenaars schieten met flitsen en Europeanen banjeren rond met pilonnen op het hoofd. Oh en… pas op voor de landmijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=1xGw0k1JBNc

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2014, 13:33
Categorie Games
Onderwerpen halfbrick, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.