Fruit Ninja krijgt pluche knuffels, nieuwe game op komst

Ontwikkelaar Halfbrick heeft twee knuffels rond de game Fruit Ninja uitgebracht. Ook werkt Halfbrick's nieuwe studio in Sydney aan een vervolg op Fruit Ninja.

Sinds Angry Birds eraan begon, zijn iOS-spelletjes de grote inspiratiebron voor knuffelbeesten. Zo verscheen eerder het monstertje uit Cut The Rope in zachte vorm en hebben we er nu alweer twee: de watermeloen en de sensei uit Fruit Ninja. Niet alleen deze knuffels zijn deze week in het nieuws bij Fruit Ninja-ontwikkelaar Halfbrick: zo werd ook bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan een opvolger van de populaire iPhone-game Fruit Ninja zelf. Dit nieuwe spel zal wel gebruik maken van het Fruit Ninja-scenario, maar op een totaal andere wijze.

Een watermeloen als knuffelbeest klinkt niet heel aanlokkelijk, maar het uiteindelijke resultaat is dankzij een opgeplakt gezicht en een bandana toch erg charmant. De knuffel wordt gemaakt in samenwerking met ToyFoundry, een speelgoedfabrikant die zich bezighoudt met specifieke merknamen. De knuffel van de sensei ziet er vrijwel hetzelfde uit als de man die vaak in de menuschermen van de game te zien is. Beide knuffels zijn te koop in de online Fruit Ninja-store voor 15 en 16 euro. Een pakket met allebei de speeltjes kost je 30 euro. Reken wel op verzendkosten van ongeveer 25 euro. Daarnaast lijkt op het moment enkel de sensei-knuffel te koop te zijn: voor de watermeloen zul je een pre-order moeten plaatsen.

Australische nieuwssite Illawara Mercury schrijft dat Halfbrick’s nieuwe studio in Sydney op het moment hard werkt aan een nieuwe game die gebruik maakt van de Fruit Ninja-setting. Het spel zou niet een letterlijk kopie zijn van het origineel: zo zou je het fruit moeten gebruiken om juist ninja’s van torens af te schieten in een 3D-wereld. De nieuwe Fruit Ninja-variant zou ergens in 2012 moeten uitkomen.

Downloaden: Fruit Ninja (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2011, 12:20
Categorie Games
Onderwerpen game, ninja

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.