iCulture speelt: Rayman Fiesta Run is GvdW, Stargate SG-1 en Pathogen

De briljante platformgame Rayman Fiesta Run is onze Game van de Week op iPhone, iPad en iPod touch. En meer nieuwe games!

ICS Rayman Fiesta Run GvdW iPad iPhoneAls je hebt getwijfeld wat de Game van de Week wordt, lees je de iCulture speelt – vroegah iOS game-update – nog niet lang genoeg. Onze favoriete platformer op de iPhone en iPad kreeg een vervolg deze week die nu al, volkomen terecht, tot de best verkochte apps in de App Store behoort. Net als zijn voorganger van vorig jaar! Ook voelen we Pathogen aan de tand, een lekker diepgaand bordspel dat je met vier spelers op één iPhone of ipad kan spelen.

Stargate SG-1 Episode 2: sci-fi knaller gaat veder

ICS Stargate SG-1 Unleashed Ep 2 iOSNiet alleen avonturenspellen als The Walking Dead laten zich in afleveringen spelen. Stargate SG-1 had een eerste deel dat in maart dit jaar uitkwam, een succesje werd in de Verenigde Staten en nu toe is aan het tweede hoofdstuk. Als je weet wat de eerste game behelst, hoef je nu alleen maar te weten dat de game het verhaal verder vertelt met dezelfde personages als voorheen. Voor de nieuwkomer: in Stargate SG-1 speel je met de stoere bonken O’Neill, Carter, Teal’c en Daniel in allerlei buitenaardse tempels waar de aardbewoners een opening naar hebben gekregen via de ‘Stargate’. Dat liep in het eerste deel natuurlijk verkeerd en nu is het tijd voor de aardlingen om door te pakken. Dat doe je in een spel waarin je soms recht op de tegenstander af gaat met een flinke wapenstok, en de andere keer weer door vooral te schuilen en uit de dekking de tegenstander te belagen met kogels. De game wordt afgetopt met een hack van buitenaardse technologie hier en daar, maar echt grote bijzonderheden vind je verder niet. Voor de fans van de serie en sci-fi werelden is het wel een aanrader: de game gebruikt de echte stemmen en de actie is degelijk.
Downloaden: Stargate SG-1: Unleashed Ep 2 (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Pathogen: virusstrategie

ICS Pathogen iPad multiplayerJe hoort het geluid van het spel zelfs als je het geluid van de iPhone of iPad hebt uitstaan en menuknoppen moeten nogal specifiek worden ingedrukt. De eerste indruk van het nieuwe strategiespel Pathogen is twijfelachtig en conflicteert nogal met de eigenschappen ‘die op de verpakking staan’. De game heeft geen in-app aankopen, is speelbaar tegen de computer en met maximaal vier personen op één iPhone of iPad, kan met net zoveel spelers online gespeeld worden en heeft zelfs een editor om je eigen borden te maken! Is Pathogen ondanks al die eigenschappen dan af te schrijven op de menu’s? Nee, allesbehalve. Het strategieprincipe zelf is namelijk sterk en staat open voor heel veel diepgang. We hebben het gevoel dat we nog niet eens het puntje van de ijsberg te pakken hebben. Jij en je tegenspelers gaan over een virus dat zich moet verspreiden door andere virussen op te slokken. Een virus heeft verschillende stadia. Het begint met één punt, breidt zich dan vlot uit en kan door een aanraking helemaal groot worden door andere virussen over te nemen. De laatste stap is dat een virus zich nestelt en versteent. Daarna kunnen andere virussen het niet meer overnemen, maar heb je dat terrein op het bord in ieder geval gewonnen. Je maakt constant een keuze waar je een nieuwe viruskiem neerzet en moet constant op je hoede zijn dat je niet een ander virus triggert om je volledig te overspoelen. Strategisch, stoer en flink herspeelbaar. Op de iPad zetten voor de vriendenvakantie om eens te breken met RISK.
Downloaden: Pathogen (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Rayman Fiesta Run

iPhoneclub Game van de WeekDe opvolger van de beste platformgame op iPhone en iPad is uitgekomen en: JA. Hij is net zo leuk als zijn voorganger. Rayman Fiesta Run schrikt aanvankelijk nog even af. Het spel waarin je automatisch rent en alleen nog maar getimed springt en mept, komt ineens aanzetten met koopbare power-ups en de in-app aankopen die daarbij horen. Speel verder en je weet beter. De power-ups zijn de allerlaatste redmiddelen om de ruim 75 levels tot in de puntjes te halen. Maar het spel wordt er niet valser op. Je stuit niet op een muur van onmogelijkheid waarop het zonder in-app aankopen niet meer leuk is. De levels in Rayman Fiesta Run zijn nog steeds zo ontworpen dat je alleen met de allerbeste timing de 100 lums scoort in een level en of dat lukt, ligt puur aan je doorzettingsvermogen.

ICS Rayman Fiesta Run levelEn wat zijn de levels weer steengoed! Je plonst water in, glijdt over ijs, activeert valstrikken waar je langs moét, stuitert op tegenstanders die je anders flamberen en rent je zelfs rot voor een zwem vissen of een gigantische robot die je achterna zit. De strakke besturing maakt dat je de timing en kracht van elke sprong helemaal zelf in de hand hebt en geeft je alle ruimte helemaal opgeslokt te worden door de vaart van het spel. De grotere verbetering ten opzichte van Rayman Jungle Run blijft uit, maar de levelstructuur is wel leuker. Je vordert nu op een wereldkaart waarop je een extra level ontgrendelt voor elke 100 lums die je op een ander level pakt. Wij zijn vastberaden: hoeveel extra levels er ook worden geïntroduceerd in updates, wij halen de finish.
Downloaden: Rayman Fiesta Run (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, rayman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.