Fring gaat groepsvideochat op de iPhone testen

Fring gaat een nieuwe functie toevoegen: groepsvideochat. Je kunt met 5 personen chatten met videobeelden. Voorlopig is het een betaprogramma, later komt het officieel in de app.

fring videochatFring is bezig om de functies in de iOS-app steeds verder uit te breiden. Ze zijn nu voorbereidingen aan het treffen om groepschat met videobeelden mogelijk te maken. Een jaar geleden introduceerden ze gewone videochat, maar dat werkt maar met één contactpersoon. Er gaat binnenkort een gesloten betaprogramma van start waarmee ze gaan testen of het ook met meerdere mensen werkt. Je kunt je als geïnteresseerde gebruiker aanmelden voor het betaprogramma. De functie komt later dit jaar officieel in de Fring-app voor iPhone en Android beschikbaar.


Het werkt als volgt: je bladert door je vriendenlijst en tikt een persoon aan om een videogesprek te starten. Daarna ga je automatisch terug naar het hoofdscherm, maar je kunt opnieuw een vriend kiezen die aan het gesprek moet meedoen. Je kunt maximaal 4 personen gelijktijdig uitnodigen voor een gesprek, zodat je in totaal met z’n vijven kunt praten.

Tik je op de naam van een contactpersoon, dan gaat Fring meteen proberen om verbinding te leggen. Je kunt dus gewoon een aantal contacten aantikken en wachten tot ze klaar zijn om mee te praten, zonder dat je op iemand hoeft te wachten. De nieuwe functie werkt via 3G en Wi-Fi. De nieuwe functie heet Group Video Calls en wordt gedemonstreerd in onderstaand filmpje. Als Fring de functie goed werkend krijgt, zijn ze de eerste die het voor elkaar krijgt om op mobiele telefoons zo’n groepsvideochat te realiseren. Bij de laatste update voegden ze ook al de optie toe om te wisselen tussen de camera aan de voor- en achterzijde van je toestel. De app is gratis. Voor bellen buiten je Fring-netwerk heb je wel credits nodig, die je via een in app-aankoop kunt aanschaffen.

Downloaden: Fring (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.