Frequency Annoyer jaagt vliegen en tieners weg

Frequency Annoyer is de eerste iPhone-applicatie van de 14-jarige Alexander, die van plan is om nog meer applicaties voor de iPhone uit te brengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

frequency annoyerDe 14-jarige Alexander heeft een applicatie uitgebracht voor de iPhone waarmee je irritante frequenties kunt afspelen. De applicatie speelt geluiden af op een frequentie tussen 2 en 17 kHz. Er zijn meerdere toepassingsmogelijkheden: zo zou je de applicatie kunnen gebruiken om muggen weg te jagen, om medescholieren te ergeren of om te checken hoe goed je gehoor nog is. Hoe ouder je wordt, hoe slechter je namelijk in staat bent om hoge tonen te horen: bij een gezond gehoor kun je geluiden tussen 20 Hz en 20 KHz horen, maar bij oudere mensen neemt deze bovengrens af naar bijvoorbeeld 17 kHz of lager. Jongeren daarentegen horen veel hogere piepgeluiden en daarom zou je met een dergelijke applicatie ook rondhangende tieners kunnen wegjagen.


Ik heb de applicatie uitgeprobeerd door ongemerkt de app te starten en inderdaad: bij 2, 8, 15 en 16 kHz is het piepgeluid duidelijk te horen. Alleen bij 17 kHz hoorde ik niets meer (maar ik ben dan ook geen tiener). Bij het opstarten op een iPhone 3G krijg je overigens wel een mededeling dat de speaker van dit apparaat minder geschikt is.

Frequency Annoyer bestaat uit slechts één scherm met daarop een schakelaar aan/uit en een rolknop waarmee je de gewenste frequentie kunt kiezen. In de App Store zijn al meer van dergelijke applicaties te vinden, bijvoorbeeld Annoy-A-Teen, waarmee je ook de puls kunt aanpassen. Dat we de applicatie toch op iPhoneclub onder de aandacht brengen, heeft ermee te maken dat de 14-jarige Nederlandse ontwikkelaar nog meer plannen voor iPhone-applicaties heeft, zoals een stabiele fullscreen webbrowser met extra functies, waarmee je allerlei statistieken van gebruikers kunt achterhalen.

Downloaden: Frequency Annoyer (€0,79)
Meer info zou in de toekomst te vinden moeten zijn op: iPodandiphoneguide.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 0:07
Onderwerp
Categorie
Amusement
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.