Echofon Pro krijgt push notificaties (voorheen Twitterfon)

Twitterfon is met de nieuwe update van naam veranderd en heet nu Echofon. De applicatie beschikt over push notificaties en een plug-in voor Firefox, die alles onderling synchroniseert.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Echofon Push op de iPhoneVandaag is er een nieuwe update van Twitterfon Pro in de App Store beschikbaar gekomen. Hierbij valt op dat Twitterfon een andere naam heeft gekregen, namelijk Echofon. De grootste wijziging die Echofon Pro heeft gekregen is de toevoeging van push notificaties. Echofon is hiermee de eerste grotere Twitter-client die push notificaties ondersteunt; voorheen was je hiervoor aangewezen op relatief nieuwe en onbekende Twitter-apps.


De update biedt verder ondersteuning voor Echofon voor Firefox, een plugin waarbij je de functionaliteiten van de iPhone-versie nu ook in Firefox beschikbaar hebt. De iPhone-applicatie synchroniseert alle berichten die je al gelezen en ontvangen hebt op je iPhone en zal in Firefox geen melding meer geven van replies. Andersom werkt dit natuurlijk ook. Als je in Firefox al een bericht gelezen hebt, zul je hier geen pushbericht van krijgen. Ook zullen beide applicaties starten waar de vorige is gebleven. Dus als je in Firefox ‘s ochtends 100 berichten gelezen hebt en in de trein zit om verder te lezen, dan zal de iPhone-applicatie automatisch beginnen waar je bij Echofon voor Firefox gebleven bent. In Echofon voor Firefox kun je verder net als op de iPhone de tijdlijn van je Twitter-berichten bekijken en zien wanneer je een reply of direct bericht krijgt op Twitter.

Om pushberichten te activeren op de iPhone-versie van Echofon dien je na het starten van de applicatie bovenin op je naam te tappen. Je komt hierdoor in het Accounts-venster. Hier kun je door op het blauwe pijltje te tappen de details van de account instellen. Hierna tap je op push notifications. Een scherm met een grote Activate-knop zal geopend worden. Om pushberichten te activeren voor Echofon moet je op deze button tappen. Echofon zal dan via oAuth connectie maken met Twitter, zodat jij aan kunt geven of je wel of niet wil dat Twitter berichten doorzendt naar Echofon, waarna Echofon deze berichten daarna weer doorzendt naar de Apple Notification Server om ze te pushen naar je iPhone. Als je voor Allow kiest wordt het instellingenscherm voor pushberichten in Echofon geladen en heb je de mogelijkheid om wat extra instellingen te doen. Zo kun je de tijd instellen dat de pushnotificatiedienst actief is voor jou.

De ondersteuning voor pushberichten in Echofon is alleen beschikbaar in de betaalde versie van Echofon, de Pro-versie. De ontwikkelaar laat wel weten bezig te zijn met een gratis pushberichtenversie van Echofon. Echofon is op dit moment ook bezig om een OS X Twitter-applicatie te maken die ook alle data synchroniseert tussen de Mac en je iPhone.

Downloaden: Echofon Pro (€ 3,99) en de normale versie Echofon (gratis)
Dank aan alle tipgevers via Twitter…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.