Fraaie weer-app Live Weer eindelijk aangepast voor Retina-scherm

De iPad-app Live Weer is geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad en toont nu de geanimeerde weerbeelden en de buienradar in hoge resolutie. Daarnaast vindt de app gemakkelijker locaties.

Live Weer header iPadDe op de iPhone zo populaire weer-app Live Weer doet na de laatste update ook een poging veel iPad-minnende harten voor zich te winnen. In de nieuwste update is de toepassing voorzien van ondersteuning voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad, waardoor de weeranimaties, gegevens en interface een stuk strakker worden weergegeven. Verder vraagt de applicatie niet herhaaldelijk om je locatie: als je daar eenmalig toestemming voor hebt gegeven, laadt de app bij het opstarten overal je nieuwe plek.

Live Weer is op de iPhone mede groot geworden door het uiterlijk met fraaie weeranimaties, maar vooral ook door het feit dat je de temperatuur als een rode badge in het pictogram van de app op je iPad kan zetten. Zo zie je op het homescreen van de iPad altijd hoe warm het is aan de app, al moet je de app wel zo nu en dan herstarten om de waarde accuraat te houden.

Live Weer weerkaarten op iPadOverigens zijn er vanaf een eerdere update twee verschillende weerbronnen die gegevens leveren in Live Weer waartussen je kan kiezen. Het vergt een vergelijking om te zien of AccuWeather of het standaard ingestelde World Weather Online voor jou dichter bij de werkelijkheid zit. De keuze voor twee bronnen lijkt gemaakt nadat er kritiek kwam dat de gegevens niet altijd kloppen.

Je kan in Live Weer zelf bepalen welke gegevens je in beeld wil tonen en niet hoeft te zien. De app kijkt vooruit met een voorspelling in intervallen van drie uur en is onlangs voorzien van een wolkenkaart, buienradar en een sattelietkaart waarin je in dezelfde interval de voorspeling in beeld kan zien. Ook die kaarten maken volledig gebruik van het Retina-scherm. Je kan de animaties altijd pauzeren. Je vindt de kaarten onder de knop linksboven in beeld, naast de locatie die vanaf deze update dus automatisch wordt gevonden.

Downloaden: Live Weer (€0,79, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2012, 15:39
Categorie Het weer
Onderwerpen bittorrent, jailbreak, utorrent, weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.