Foutje of verrassing: livestream bekijken in Omroep Brabant-app

Gunstige eigenaardigheid in de iPhone en iPod touch-app van Omroep Brabant! Daarin kun je door links van het logo te klikken zomaar de volledige livestream van het televisiekanaal zien.

Omroep Brabant app voor iPhone icoonDe Groningse ontwikkelaar Peperzaken deed begin dit jaar goede zaken door apps te maken voor een groot deel van de regionale omroepen die Nederland rijk is. Met zo’n megaklus sluipt er vast wel eens foutje in een app, maar deze is wel erg bijzonder. Het staat nergens aangegeven maar in de applicatie van Omroep Brabant kun je gewoon de livestream van de zender bekijken! Die krijg je in beeld zodra je links van het logo klikt. Een leuke toevoeging aan de app die verder bestaat uit nieuwsberichten en een stream van de radiozender.

De livestream opent in de applicatie zelf en laadt erg snel. De kwaliteit van de stream is hoog en door de iPhone horizontaal te kantelen, is ie ook in volledig scherm te bekijken. Niks wijst er dus op dat de televisiestream ‘zomaar’ in de applicatie terecht is gekomen.

Omroep Brabant app voor iPhone hoofdmenu

Of toch wel? In andere lokale omroep-applicaties van Peperzaken staat op de plek links van het logo een knop naar de stream, in weer andere een knop naar het Teletekst-kanaal van de zender. Het lijkt erop dat de code uit andere apps is toegepast op Omroep Brabant, maar dan wél met de goede link.

Onze anonieme tipgever zegt dat ontwikkelaar Peperzaken op de hoogte is van de eigenaardigheid en dat ze de functionaliteit er niet uit willen halen…

Downloaden: Omroep Brabant (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 16:45
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen omroep, peperzaken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.