Navigon is jarig: gratis app Traffic4All laat verkeersdrukte zien

Met de gratis iPhone- en iPod touch-app Traffic4All van Navigon kun je zien waar verkeersdrukte heerst. Opstoppingen, werkzaamheden en evenementen kunnen worden doorgegeven en files worden voorspeld door deze applicatie.

Traffic4All voor iPhone en iPadTer ere van de twintigste verjaardag van Navigon is Traffic4All vanaf vandaag gratis op de iPhone en iPad te downloaden. De app laat zien hoe druk het momenteel is op de Europese wegen en doet een voorspelling voor de komende uren. Aan de hand van je eigen locatie krijg je een kaart te zien waarop de wegen gekleurd zijn. Groene wegen zijn goed begaanbaar, oranje staat voor twijfelachtig, rood voor ernstig en bij zwart-wit sta je zeker in de file. Ook kunnen gebruikers wegwerkzaamheden, ongelukken en vertragende evenementen in-app doorgeven en op de kaart zien.

Andere gebruikers kunnen een handmatig ingevoerde opstopping bevestigen, aanpassen of verwijderen. Bevestigde opstoppingen worden automatisch betrouwbaarder geacht.

Traffic4All gebruikt Google Maps om haar informatie op te projecteren. Standaard staat er een reclamebanner in beeld, maar die verdwijnt als je op de fullscreen-knop drukt. De gegevens van de verkeersdrukte komen van INRIX, het bureau dat ook de actuele verkeersinformatie voor Navigon Traffic Live levert. In de navigatiesystemen van Navigon is al rekening gehouden met de drukte op de wegen. Zo is de voor T-Mobile abonnees gratis te downloaden Navigon Select T-Mobile Exclusief Editie onlangs nog voorzien van een Traffic Check-meter.

Het is niet de eerste gratis verkeersapp van navigatiefabrikant Navigon. In december vorig jaar gaf ze ook al help2park uit, een applicatie waarmee je kan zien waar je het makkelijkst kan parkeren.

Downloaden: Traffic4All (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 16:34
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, verkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.