Foursquare-update legt meer nadruk op aanbevelingen van vrienden

Foursquare heeft een update gekregen waarin het makkelijker wordt om vrienden toe te voegen en aanbevelingen van vrienden te zien.

foursquare-chinatownFoursquare heeft een update voor de iOS-app uitgebracht, waarmee het makkelijker wordt om vrienden te vinden die de dienst al gebruiken. Aanbevelingen van een vriend die je vertrouwt zijn immers beter dan aanbevelingen van een wildvreemde. Die kan zomaar de broer, achterneef of schoonmaakster van de eigenaar zijn en je met valse praatjes proberen binnen te lokken bij een winkel of restaurant. Via de instellingentab van Foursquare kun je vrienden zoeken en uitnodigen (zoals eigenlijk altijd al mogelijk was, je kunt nu alleen wat makkelijker zien welke aanbevelingen van vrienden zijn). Je niet meer al je vrienden af te bellen om te vragen wie ook alweer dat ene fantastische restaurant noemde.

Met Foursquare kun je inloggen op locaties. De app ging van start als een dienst om ‘domweg’ in te checken, zodat anderen weten waar je bent. Maar de afgelopen tijd ligt de nadruk wat meer op het ontdekken van plekken in de buurt, op basis van aanbevelingen van anderen. Aanvankelijk maakte het Foursquare niet zoveel uit van wie die aanbevelingen afkomstig waren, maar met de nieuwste update geven ze aan dat eigen vrienden toch net iets belangrijker zijn. Je kunt (bij gebrek aan Foursquare-vrienden) natuurlijk ook nog steeds zien wat anderen zoal aanbevelen.

Downloaden: Foursquare (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2013, 10:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, inchecken, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.