Nieuwe podDJ-app van pod2g wil concurreren met djay

Pod2g heeft een dj-app uitgebracht. PodDJ lijkt op djay, maar is volgens de maker sneller en realistischer. Je kunt plaatjes draaien, scratchen en effecten toepassen.

pod2g-ipad-kleinGisteren hoorden we al dat de bekende iOS-hacker pod2g zijn eerste app heeft uitgebracht in de App Store. Maar vanaf vanochtend is ‘ie eindelijk ook in de Nederlandse App Store te vinden. De app podDJ (€5,49) is een dj-app die erg doet denken aan djay (momenteel €8,99). Je kunt daar tegenin brengen dat er maar een paar mogelijkheden zijn om een draaitafel op een iPad-scherm af te beelden, dus het zal interessant zijn om te zien waar de voorkeur van echte dj’s straks ligt. Het is pod2g’s eerste App Store-bijdrage, nadat hij eerder bekend werd door talloze jailbreak-releases, zoals Absinth 2.0. Met podDJ kun je nummers mixen en scratchen vanuit de iTunes-bibliotheek op je iPad.

De interface ziet er mooi uit, in de stijl die we ook al van de eerder genoemde app djay gewend waren. Maar volgens pod2g is het de snelste dj-app voor de iPad. De refresh rate van OpenGL is namelijk 60Hz en de sound output latency is slechts 5 milliseconden, zodat er bij het aantikken van een cue-knop bijna geen vertraging is. Het is volgens pod2g de meest realistische draaitafel die je ooit hebt gezien.

Ter vergelijking: podDJ en daaronder z’n grote concurrent djay.

poddj-ipad

djay-ipad

De lange lijst met eigenschappen op de website wijst erop dat dit een dj-app is voor mensen die van technische specificaties houden. Voor de minder technisch aangelegde beginnende dj is het leuk om te weten dat podDJ externe mixers ondersteunt, BPM kan herkennen, de output kan monitoren en dat het geoptimaliseerd is voor iOS 6. Voor lagere firmwareversies is de app niet geschikt. De app ondersteunt ook AirPlay om de muziek meteen naar een muziekinstallatie te sturen, kan multitasken en heeft direct toegang tot je iTunes-bibliotheek, zonder tijdelijke muziekbestanden aan te maken. De linker draaitafel bepaalt de beat, de rechter gebruik je om te scratchen.

De prijs van €5,49 gaat eind januari omhoog.

Downloaden: podDJ (€5,49, iPad, 6.0+)

Hieronder zie je de trailer:

Een wat realistische demofilmpje laat zien hoe snel de app in werkelijkheid is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2013, 10:32
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.