Fotopedia Women of the World staat in het teken van vrouwen

Fotopedia Women of the World laat foto's van fotograaf Olivier Martel zien van vrouwen over de hele wereld. Naast artistieke fotografie kun je ook verhalen lezen in deze app van Fotopedia, die in samenwerking met de Wereldbank is gemaakt.

Fotopedia Women of the WorldFotopedia heeft samen met de Wereldbank een nieuwe foto-app uitgebracht met als onderwerp de vrouw. In Fotopedia Women of the World zijn honderden foto’s en verhalen te vinden van vrouwen over de hele wereld. De foto’s van professioneel fotograaf Olivier Martel vertellen hoe de vrouwen omgaan met politieke, religieuze en dramatische gebeurtenissen. Naast foto’s bekijken kun je ook verhalen lezen over de geportretteerde vrouwen.

Qua vormgeving ziet Fotopedia Women of the World ziet er zeer artistiek uit. Als je de app voor het eerst opent word je meteen met de neus op de feiten gedrukt. Vijftig procent van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen en de vrouwen zijn ook goed voor veertig procent van de beroepsbevolking. Toch hebben ze slechts beschikking over één procent van de rijkdommen die de wereld te bieden heeft.

Vooral de vele foto’s maken de app visueel aantrekkelijk. Je favoriete foto’s kun je opslaan of delen via Twitter of Facebook. Daarnaast zijn ze ook te gebruiken als achtergrond op je iPad en kun je opzoeken waar ze precies zijn gemaakt. Als je van fotojournalistiek houdt is een app zeer zeker de moeite waard. Als je geen interesse in de achtergrondverhalen hebt kan je ook ervoor kiezen om alleen de foto’s te bekijken via een slideshow.

Dowloaden: Fotopedia Women of the World (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 20:35
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.