Feel Me: instant-messaging concept met fysiek contact

Feel Me wordt een instant-messaging app die iets anders doet dan WhatsApp en iMessage. Het wordt een veel persoonlijkere en warmere applicatie voor de iPhone, omdat je elkaars vingertoppen via het scherm aanraakt.

Feel Me concept app iPhone iPod touchDankzij apps als WhatsApp kan je overal en altijd een gesprek met iemand aangaan zonder dat het moeite of geld kost. Niks houdt je tegen het op de raarste momenten over de meest gevoelige onderwerpen te hebben met iemand. Toch zijn instant-messaging diensten nog altijd behoorlijk afstandelijk. Feel Me is een concept voor een instant-messaging applicatie die daar verandering in wil brengen. De app zorgt ervoor dat je ‘fysiek’ contact hebt met de andere kant van de lijn. De ander ziet in realtime een afdruk van je vingertoppen op het scherm en jij ziet die van een ander. Zo kan je elkaar virtueel aanraken.

De video van Feel Me is afkomstig van ontwerper Marco Triverio en het is niet zomaar een concept. De Feel Me-app komt echt, maakt de website van de applicatie wel duidelijk. Het is alleen nog niet bekend wanneer.

In de video is te zien dat Feel Me op een bijna romantische, maar ook speelse en grappige manier wordt gebruikt. Als je het scherm aanraakt in de app, zie je blauwe cirkels om je vingertoppen. Als de ander het beeld op dezelfde plek aanraakt, kleuren de cirkels in en weet je dat je elkaar ‘aanraakt’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 8:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen contacten, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.