iOS game-update: Raid Leader, Diggin’ Dogs, Armed and Gorgeous en koopjes

Elke donderdag verschijnen er leuke games op de iPhone en iPod touch en dit is geen uitzondering. Raid Leader is een snackversie van RPG Diablo, Diggin' Dogs graaft naar succes en Armed & Gorgeous doet girlpower.

GU DO Raid Leader headerDonderdag! Verse lading nieuwe games! Komt dat zien komt dat zien! Vandaag in de iOS game-update: het rollenspel Diablo is nog lang niet in zicht op de iPhone, maar misschien kan Raid Leader de honger even stillen. Armed & Gorgeous is een actiegame met minstens zoveel stoere vrouwelijkheid als een willekeurige Tomb Raider en Diggin’ Dogs vertaalt het ouderwetse ondergrondse schatten graven naar een gepolijst actiespel met honden.

Gravend naar succes: Diggin’ Dogs

GU DO Diggin' Dogs iPhone iPod touchSommige spellen hebben vanaf het eerste moment een soort uitstraling waarvan onze onderbuiken meteen opperen: ‘Dit kan wel eens een succesje worden’. Diggin’ Dogs maakt dat gevoel ook bij ons los. De factoren kloppen gewoon: het ziet er vlot, onderscheidend en toegankelijk uit. Het teert op het graaf-idee dat vroeger met Boulder Bash al een succes was en ook op de iPhone heeft gescoord met games als iDig it. En: het gebruikt het leukste gameplay-element van megasucces Where’s My Water. In Diggin’ Dogs graaf je met je vingertop drie honden naar de onderkant van 61 levels. Net als in Where’s My Water ‘kras’ je een weg door het zand. Onderweg dien je zoveel mogelijk muntjes op te pakken voor punten en vooral geen keffertjes te verliezen aan gevaren als stekende wespen en hoge vallen. Dat wordt steeds lastiger – jemig, had je dat voorgevoel al joh? – maar blijft noodzakelijk om de optimale score op een level te halen. Een diepgravende uitdaging. Hehehe.
Downloaden: Diggin’ Dogs (€0,79)

Bewapend, schitterend en klungelig

GU DO Armed and Gorgeous iPhone iPod touch iPadDikke tieten! Nee, we bedoelen girl power! Is het je ooit opgevallen dat de twee hiervoor genoemde pluspunten opvallend goed hand in hand gingen in zowel de muziek- als de gamesindustrie? Een jaar of 15 te laat is hier nu Armed and Gorgeous voor de iPhone, iPod touch en iPad. Over een duivelse chick met ballen die, gehuld in een handdoek of een strak leren pak, alle mannelijke indringers in haar kerker mores leert. Het is een wat simplistisch spelletje, waarin je op twee actieknoppen drukt om mannelijk gespuis mee te schoppen en te slaan. Door weg te draaien met de loop-stick aan de linkerkant van het scherm, ontwijk je tegenaanvallen. Dat moet gezegd: de tegenstanders in Armed and Gorgeous vallen je actief aan en dat is lang niet alle games in dit genre het geval. Het spel is gedrapeerd in de zogenaamde cel-shaded stijl die een jaar of 9 geleden helemaal je dat was in gamesland, maar niet er beslist niet achterhaald uit voor iPhone-begrippen. Over de stijve besturing en het sporadisch ontbreken van geluidseffecten zijn we minder te spreken. Wie mooi wil zijn…
Downloaden: Armed and Gorgeous (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Raid Leader

GU DO Raid Leader iPhone iPod touch iPadUitgever Crescent Moon games timmert hard aan de weg. Eerst deed ze dat enkel met RPG-avonturenspellen, maar ze verkennen steeds meer terreinen. Nu komen ze met Raid Leader. Een strategiespel, zeggen ze zelf, maar eigenlijk is het een RPG-avontuur. Je neemt de controle over verschillende manschappen en door die in aanvallende of verdedigende posities te slepen, vecht je confrontaties met allerlei fantasierijke tegenstanders uit. Daarnaast kan je personen selecteren om ze speciale aanvallen te laten uitvoeren en ontwikkelen ze zich na meer ervaring op te doen, waardoor je ze nieuwe aanvallen kan leren en waardoor ze zich beter kunnen redden. Raid Leader is écht een RPG, anders kunnen we het niet stellen. Het onderscheidt zich wel van de traditionele telgen in het genre door kleine, snackbare levels aan te bieden in plaats van één groot avontuur. Zo is het een echt tussendoor-proof rollenspel geworden, waarin je niet een half uur terug hoeft te gaan in het spel omdat je doodging bij het laatste gevecht. Als je het uitgebreide (en vaak uitgekauwde) verhaal van een gangbare RPG kan missen; mag je jezelf echter gerust over de sleep trekken. Raid Leader steekt leuk in elkaar.
Downloaden: Raid Leader ((€0,79, universele app)

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke aanbieding op iPhone- en iPod touch-gamesgebied hebben we vandaag al in een apart artikel besproken: Ticket to Ride Pocket is vandaag gratis te downloaden! De andere leukste acties van vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 19:19
Categorie Games
Onderwerpen hond, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.