StreetFlow: krijg een rondleiding van je iPhone terwijl je rijdt

StreetFlow is een bijzonder knappe app die bestaande diensten combineert om je tijdens het rijden te voorzien van allerlei gesproken informatie over steden, monumenten en bezienswaardigheden om je heen.

StreetFlow iPhone rondleiding tijdens rijdenMen neme de GPS-functie van de iPhone, een lepel Wikipedia, de fotosite Flickr en de iSpeech-spraaktechniek bij elkaar en voegt er een paar scheuten vernuft aan toe. Het resultaat is StreetFlow, een nieuwe iPhone-app met een gadget- en informatiegehalte van heb-ik-jou-daar. De toepassing praat je bij over steden, diensten, natuurgebieden en bezienswaardigheden van de omgeving waarin jij op dat moment rijdt. Het kan op de fiets met een koptelefoontje op, maar is misschien nog wel veel leuker in de auto als alle passagiers mogen meegenieten.

Met een Engelstalige, vrouwelijke computerstem ratelt de applicatie de ene na de andere inleiding van een Wikipedia-bron op terwijl er foto’s van de website Flickr voorbij schieten. Het gaat allemaal automatisch. De stem kondigt een nieuwe mededeling aan met een toon, begint haar verhaal en ondertussen bewegen de foto’s over het scherm en worden ze stuk voor stuk uitvergroot. Streetflow presentatie van foto'sAls je wil, kan je zelf op een knop drukken om ze te vergroten en te verkleinen, maar in principe gaat alles vanzelf.

Je hebt niet veel nodig om StreetFlow even te testen. Zelfs als je stilstaat met de auto, zoekt de toepassing al bronnen om je over bij te praten. Het mag geen verrassing heten dat de applicatie een aanslag is op je batterij- én dataverbruik. Hij laadt de kaart in van Google Maps en zoekt constant gegevens van Wikipedia en Flickr om te laten horen en zien. Dat GPS de hele tijd aan staat, helpt ook niet echt. Om je nog enigszins te ontzien na een rondleiding, worden de foto’s weergegeven in matige kwaliteit.

StreetFlow is een dienst die een paar bestaande diensten aan elkaar koppelt en dat op fascinerende wijze doet. Ook ondanks dat een Nederlandstalige versie nog niet voorhanden is, moet je de app eigenlijk gewoon een keer proberen. Om de prijs hoeft niemand het te laten.

Downloaden: StreetFlow (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 21:25
Categorieën Navigatie, Reizen
Onderwerpen gps, Navigatie, wikipedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.