Fotodagboek ROOM for thought nu Nederlandstalig

De Nederlandse iPhone-app ROOM for thought is nu in het Nederlands en heeft een optie dubbele foto's in je album te verwijderen.

ROOM for thought iPhone fotodagboekDe leuke fotodagboek-app ROOM for thought werd al gemaakt in Nederland en wordt vooral door Nederlanders gebruikt, maar nu heeft ontwikkelaar Studio Room de applicatie ook daadwerkelijk Nederlandstalig gemaakt. Alleen buitenlandse gebruikers zien na de update nog de Engelstalige variant van de app, na de laatste update. Die biedt ook een handig trucje om pardoes gemaakte dubbele foto’s te verwijderen en heeft nieuwe 10 seconden-animaties voordat je de foto van de dag schiet.

ROOM for thought laat je elke dag één foto schieten voor in je persoonlijke fotodagboek, en verstuurt elke dag om een andere tijd een pushbericht om te laten weten vanaf wanneer je die foto mag maken. Het is een simpel principe, maar kon tot nu toe niet verhelpen dat sommige gebruikers meermaals dezelfde foto schoten en deelden. De oplossing die nu is bedacht, werkt achteraf: je gaat naar de infopagina met de knop linksboven, bekijkt je account en verwijdert daar dubbele foto’s met de app in je fotoalbum ziet. De infopagina’s hebben een swipebediening die bij de foto’s zelf ook wel welkom is en je vindt er nu een nieuwsfeed. Daar is overigens nog niet zoveel te vinden.

ROOM for thought fotoalbum ROOM for thought water foto

In de Nederlandse applicatie bouw je een fotodagboek op én deel je foto’s heel eventjes met de buitenwereld. Totdat genoeg andere fotografen hun foto hebben geschoten en jij uit de timeline verdwijnt. Anderen kunnen niét reageren en er is een mogelijkheid om contact op te nemen. Inmiddels is de app zo’n 50.000 keer gedownload en zijn er bijna 2 miljoen foto’s met de app geschoten. Elke dag wordt er zo’n 15.000 keer gekiekt. Wij vielen al snel voor de frivole aanpak van de applicatie en het inkijkje dat je even in het leven van anderen krijgt.

Downloaden: ROOM for thought (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2013, 12:00
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen dagboek, room for thought

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.