ivy-rekenmachine-icoon-groot

Google Ivy voor iOS: een rekenmachine voor extreem grote getallen

Google heeft Ivy uitgebracht, een rekenmachine voor iPhone en iPad. Je kunt er extreem grote getallen mee berekenen, bijvoorbeeld voor logaritmes en driehoeksberekeningen.

ivy-rekenmachine-iphoneGoogle heeft Ivy uitgebracht, een rekenmachine-app voor iPhone en iPad, bedoeld voor het rekenen met extreem grote getallen. Nu zou je kunnen denken: ‘Wat is er experimenteel aan een rekenmachine? Het moet toch gewoon betrouwbare berekeningen leveren?’ Het blijkt dat de app geschreven is in Go, een open source programmeertaal, ontwikkeld door teams bij Google.

Opvallend aan deze app is dan ook, dat de naam van de ontwikkelaar in de App Store luidt: ‘The Go Authors’ en niet Google, Inc. zelf. Binnen Google is ‘The Go Project’ verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom Go.

Ivy rekenmachine is handig voor logaritmes

De rekenmachine kun je gratis installeren en proberen, zoals bij de meeste apps en diensten van Google het geval is. De eenvoudig uitgevoerde rekenmachine kan omgaan met willekeurige nauwkeurigheid en kan ook irrationale getallen aan. De waarde die je invoert mag een reëel getal, irrationaal getal of zwevendekommagetal zijn. Die laatste is wat bekender onder z’n Engelse naam: floating point number. Heb je te maken met logaritmes met erg grote getallen of zit je met trigonometrische functies te rekenen (je weet wel: sinus en tangens bij driehoeken), dan kan deze nieuwe rekenmachine van pas komen.

De eerste reactie in de (Amerikaanse) App Store? “Google heeft zeker niks beters te doen. En dan dat icoontje! Een wasbeer-stripfiguur die eruit ziet als een corgi.” Vanaf een leeftijd van 4 jaar mag je met deze nieuwe Google-rekenmachine aan de slag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2015, 10:30
Categorie Apps
Onderwerpen calculator, rekenmachine, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.