Photomath vernieuwd met strakker design en aangepast wiskundig toetsenbord

Photomath is een handige app voor mensen die in de war raken van alles wat met wiskunde te maken heeft of mensen die geen rekenmachine bij de hand hebben. De app is vernieuwd met een handig wiskundig toetsenbord en strakkere uitstraling.

photomath-2Ben je geen echt rekenwonder en snap je de ballen van breuken, kwadraten en x’en, dan kan het zo zijn dat zelfs een rekenmachine geen uitkomst biedt. In dit gat springt Photomath, een app voor de iPhone en iPad waarbij gebruik wordt gemaakt van de camera om ingewikkelde rekensommen voor jou op te lossen. De app is vernieuwd en heeft nu een handig wiskundig toetsenbord om de formules handmatig in te voeren.

Handig toetsenbord voor allerlei wiskundige berekeningen
In de tweede versie van Photomath is het toetsenbord compleet vernieuwd. Dankzij de camera kun je met Photomath alleen wiskundige sommen oplossen die getypt zijn, bijvoorbeeld uit een wiskundeboek. De app herkent geen handgeschreven wiskundige problemen, waardoor je wat deze app betreft aangewezen bent op het toetsenbord. Met dit toetsenbord typ je eenvoudig allerlei berekeningen, zoals wortels breuken en vergelijkingen.

Photomath met een wiskundig toetsenbord. Photomath met een stappenplan voor de berekening.

Bovendien is de app opnieuw vormgegeven en dankzij een strakker design kun je nog makkelijker berekeningen maken. Zo geeft de app stap voor stap aan wat de stappen zijn die je moet nemen om bij het juiste antwoord te komen. De app is daardoor niet zomaar een app om vals te spelen bij wiskunde, maar het is de bedoeling dat je er daadwerkelijk iets van leert.

Wij bespraken de app vorig jaar al en waren enthousiast over het principe. Op dat moment was er bijvoorbeeld geen ondersteuning voor kwadraten, terwijl dat in deze versie wel aanwezig is. Photomath is gratis te gebruiken en zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden met nieuwe berekeningen. Op dit moment is de app volledig in het Engels, waardoor het herkennen van lastige wiskundige benamingen soms lastig kan zijn. Het is daarom te hopen dat de Nederlandse vertaling ook nog op de planning staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2015, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen rekenmachine, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.