Formspring brengt eigen iPhone-app uit

Formspring, misschien wel de meest ijdele 2.0-website, heeft een eigen applicatie gekregen voor de iPhone en iPod touch. Nu kun je ook overal onderweg vragen van anonieme lastpakken beantwoorden.

Formspring iPhone iPod touchAls je Twitter of Facebook al ziet als een manier om je ijdelheid mee tentoon te stellen, houd dan je hart maar vast voor Formspring. Op deze website maak je een account aan, waarna mensen je allerlei allerlei vragen kunnen stellen. In theorie was het mogelijk om op die manier kennis te delen (ik zou bijvoorbeeld vragen kunnen beantwoorden over de beste iPhone-games). Maar in de praktijk pakten de vragen wel heel erg persoonlijk uit. Formspring is een soort interview waaraan iedereen kan meedoen. De dienst heeft nu voor het eerst een eigen iPhone-app.

Formspring werkt als volgt. Je zet een account op. Vrienden en anonieme personen kunnen vragen aan je stellen die terechtkomen in je Inbox. Je kan zelf bepalen welke vragen je beantwoordt en pas dan verschijnen de antwoorden op je profielpagina. Als je geen vragen binnenkrijgt van echte mensen kun je elke dag ook antwoorden op een paar vragen die Formspring zelf voorlegt. Ook zijn er algemene anonieme vragen die je kan beantwoorden. Ten tijde van het testen zijn het louter persoonlijke zaken: ‘Hoe lang duurt het totdat je ‘s ochtends de deur uitkan?’ en ‘Ben je liever een mummy of een zombie?’ zijn er twee van.

De app is onderverdeeld in vijf tabbladen waarvan we de tweede (Inbox) net besproken hebben. In Home zie je een overzicht van de laatste vragen en antwoorden van je contacten (inclusief Formspring) en met de middelste knop stel je een vraag aan al één persoon of aan al je contactpersonen. Je kan de applicatie alleen gebruiken met een account, dus anoniem iets vragen is er vanuit Formspring op de iPhone niet bij. Wel kun je een foto aan een vraag toevoegen.

In het tabblad Profile zie je meteen de vragen die gesteld zijn en de antwoorden die je hebt gegeven. Dat wordt natuurlijk een veelbekeken sectie, ijdel als je bent. De laatste van de tabbladen is Friends. Daar staat een lijst met mensen die je volgt, van wie je ook alle vragen en antwoorden kan bekijken. Als je daar natuurlijk behoefte aan hebt.

Downloaden: Formspring (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 19:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen interview, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.