Foodzy introduceert ‘Eatzies’: makkelijk inchecken op maaltijden en recepten

Foodzy heeft een nieuwe functie Eatzies gekregen. Daarmee kun je makkelijk inchecken op gerechten en recepten, die je zelf toevoegt. De functie is te vinden in de iPhone- en Android-app en op de website van Foodzy.

foodzy-statsDe Nederlandse webdienst Foodzy introduceert iets nieuws: naast losse producten uit de supermarkt kun je nu ook complete maaltijden en recepten gebruiken om in te checken. Foodzy is bedoeld om je eetgedrag bij te houden, via de website of via de iPhone- en Android-apps. Per land zijn lokale productdatabases beschikbaar, zodat je typisch Nederlandse producten als stroopwafels en hagelslag ook te vinden zijn. Heb je een favoriet recept, bijvoorbeeld gerookte zalmrolletjes of een hartige taart, dan hoef je niet alle ingrediënten apart in te voeren. Door eenmalig ‘Eatzies’ in te voeren kun je sneller op een bepaalde maaltijd inchecken.

Foodzy.com ging van start als webdienst, maar biedt sinds een paar maanden ook mobiele apps aan. Je moet daarvoor wel een betaald Pro-account voor afsluiten (€10 per jaar). Sinds de nieuwste update van de app is het mogelijk om ook verbinding te maken met je Withings-weegschaal, zodat je meteen ziet of bewuster eten heeft geleid tot een lager vetpercentage. In de Nederlandse versie van Foodzy staan meer dan 10.000 producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn; in de internationale versies staan in totaal 150.000 producten. Je kunt zelf via de website nieuwe producten toevoegen. Voor het inchecken op gerechten zul je zelf ook aan de slag moeten: je kunt bijvoorbeeld aangeven waar jouw lasagne van gemaakt is. Daarna kun je je recepten en gerechte makkelijk delen via Facebook of Twitter. Anderen kunnen jouw recepten toevoegen aan hun Eatzy-boekenkast en erop inchecken.

Downloaden: Foodzy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 11:18
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp Foodzy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.