FoodRemindr: Nederlandse iPhone-app voor voedsel en maaltijden

FoodRemindr is een app waarmee je je maaltijden en voedingsgewoontes vast kunt leggen. De app helpt je aan je dieet te houden door te waarschuwen wanneer je mag eten en wanneer het tijd is voor een snack.

foodremindrKrijg je wel eens te horen dat je wat beter voor jezelf moet zorgen en regelmatiger moet eten? FoodRemindr is een nieuwe Nederlandse app, die je helpt om wat meer structuur in je maaltijden te krijgen. De app FoodRemindr herinnert je wanneer je moet eten, op basis van het gekozen eetschema. Bij het opstarten geef je aan of je een man of vrouw bent en welke situatie op jou van toepassing is (ondergewicht, overgewicht, normaal of bodybuilder). Kies je bijvoorbeeld bodybuilder, dan moet je 7 maaltijden per dag eten en 2500 calorieën naar binnen werken. De app houdt rekening met snacks en gaat er standaard vanuit dat om 18:00 uur het avondeten op tafel staat, maar gelukkig kun je ook aanpassingen doen. Je eet dan bijvoorbeeld om 16:00 uur een kleine maaltijd en pas om 20:00 uur een warme maaltijd.

FoodRemindr is bedoeld voor mensen die zich aan een dieet willen houden, want je mag pas een snack nemen als het ook echt tijd is om te gaan snacken. Dat betekent overigens niet dat de app voor dikke mensen is bedoeld, want je kunt ook een dieet volgen als je last hebt van ondergewicht en volgens een bepaald schema flinke maaltijden moet gaan eten. Allereerst de goede punten van deze app: aan het grafische uiterlijk is veel aandacht besteed. De app ziet er mooi uit, de animaties zijn vloeiend en het gebruik van de app is heel intuïtief omdat je in het begin instructies krijgt bij de verschillende onderdelen.

foodremindr-klein2  foodremindr-klein1

Minder leuk is dat je van alle gerechten en maaltijden momenteel nog moet invullen hoeveel calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten ze bevatten. Het inbouwen van een voedingsmiddelentabel met de meest voorkomende etenswaren (bruine boterham, magere vleeswaren, portie hagelslag) was wel handig geweest maar volgt in de volgende versie van de app. Op dit moment moet je nog van elk voedingsmiddel handmatig invoeren wat er precies in zit. Voor mensen met overgewicht kan dat misschien een extra drempel zijn, zodat ze een koekje toch maar laten staan.

Het mooie is dat je je eetpatroon op allerlei manieren kunt instellen. Wil je afvallen, dan geeft de app aan dat je 3 maaltijden en 1400 calorieën per dag moet eten, maar als je een afwijkend dieet volgt (of het daar gewoon niet mee eens bent) kun je dat naar eigen inzicht aanpassen. Je kunt ook aangeven of je wel of niet gewaarschuwd wilt worden. Bij snacks heeft het misschien zin om een seintje te krijgen, maar bij het ontbijt zullen weinig mensen per ongeluk vergeten om iets te eten.

[flickr]set:72157627045747873[/flickr]

De app is te gebruiken in het Nederlands, Engels en Duits. Zoals gezegd komt er in de volgende versie van de app een voedingswaardetabel, waardoor het nog prettiger in gebruik is. FoodRemindr is een app die nét iets meer functionaliteit biedt dan Foodzy, een Nederlandse dienst waarmee je ook je eetgedrag kunt vastleggen. Foodzy heeft nog geen iPhone-app uitgebracht en werkt ook niet met herinneringen zodat je je beter aan een maaltijdschema houdt.

Downloaden: FoodRemindr (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 8:30
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen dieet, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.