FLUD 2.0 nieuwsapp wordt socialer en krijgt nieuw design

FLUD heeft een update gekregen. De nieuws-app voor iPhone en iPad is nog socialer geworden en heeft een nieuw design gekregen. Ook wordt er gewerkt met profielen en kun je met de Activity Feed snel zien wat er speelt.

FLUD-iphone-appGebruikers van de nieuwsapp FLUD zullen gemerkt hebben dat er een nieuw app-icoontje klaarstaat in hun updatelijst. Het app-icoon van FLUD is van onopvallend wit naar knalrood gegaan. FLUD is een app die nieuws probeert te vermengen met sociale media, waardoor het overeenkomsten heeft met Pulse en Flipboard. FLUD 2.0 heeft een nieuwe interface gekregen waarbij je verticaal moet scrollen. De nadruk ligt op het lezen van nieuwtjes die door je vrienden of door je internetidolen zijn aangedragen. Na het inloggen via Twitter of Facebook kun je vrienden vinden en aanbevelingen lezen.

Lees je iets interessants, dan tap je op het hartje bij een artikelen. Anderen krijgen jouw favoriete artikelen dan in hun nieuwsstroom te zien. Zo worden artikelen doorgegeven van jouw vriendenkring naar nieuwe vrienden. Zo krijg je alleen de beste en meest interessante content te zien, maar er schuilt ook meteen een gevaar in: je krijgt vooral artikelen te zien die veel mensen leuk vinden en niet de interessante niche-onderwerpen die wat sneller buiten de boot vallen. Door te werken met profielen (Profiles) probeert FLUD ervoor te zorgen dat je makkelijker de content en de mensen kunt vinden, die precies bij jouw interesses passen. Heb je weinig tijd, dan kun je snel door de Activity Feed bladeren om te zien wat anderen zoal lezen.

Wil je content tussen iPhone en iPad synchroniseren, dan moet je een account aanmaken. Je kunt ook later lezen via Instapaper en Read It Later, of gebruik maken van Tumblr, Google Reader, Twitter en Facebook. Het gaat niet alleen om het lezen van nieuwtjes, maar actief meedoen aan het bepalen wat nieuws is. Precies een jaar geleden schreven we een review over FLUD, toen de app net was gelanceerd.

Downloaden: FLUD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 7:11
Categorie Nieuws
Onderwerp flud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.