Flitsers Nederland: gratis iPhone-app toont vaste en mobiele flitsers

Flitsers Nederland is een nieuwe iPhone-app die vaste flitspalen, mobiele flitsers, trajectcontroles en lokale flitsers op een rij zet en in een dashboard-scherm laat zien hoe ver je verwijderd bent van de eerstvolgende flitser.

Flitsers Nederland iPhoneHet is niet dat er een gebrek is aan iPhone-applicaties die de flitspalen langs de Nederlandse wegen aanduiden, maar als het aan ontwikkelaar IT Interactive ligt, is er nog wel ruimte voor eentje meer. De gratis applicatie Flitsers Nederland maakt een onderscheid tussen mobiele flitsers op snelwegen en lokale flitsers in steden en dorpen, maar toont daarnaast ook alle vaste flitspalen op een kaart. In de dashboardweergave zie je de afstand tot de dichtstbijzijnde flitser.

Flitsers Nederland dashboardMidden in beeld zie je op welke snelheid de flitser staat afgesteld en wat voor ‘n soort het is. Zo wordt een flitser bij een verkeerslicht begeleid door… een verkeerslicht. Vrij simpel, en dat geldt voor de meeste onderdelen van de app. In de linker bovenhoek zie je de afstand tot de flitser, net boven de navigatiebalk lees je de straat- en plaatsnaam waar het gevaarte zich bevindt.

Middels piepjes, trillingen van de telefoon en gekleurde bolletjes onder het snelheidsbord, wordt je afstand tot de flitser nog eens benadrukt. Het is helaas niet mogelijk om het trillen onafhankelijk van het geluid uit te zetten, een functie die wij al na luttele seconden wenselijk vinden. Wel kan je instellen dat je alleen mobiele controles wil meekrijgen. Ook kan je instellen op welke afstand de waarschuwingen beginnen. Het geluid én de trillingen tegelijk zijn uit te schakelen met een knop rechts bovenin het scherm.

Flitsers Nederland lijstIn de overzichten van mobiele en lokale flitsers, kan je makkelijk op een flitser drukken en die bevestigen of afmelden. Aan het aantal duimpjes zie je hoe betrouwbaar de informatie is. Helaas is zelf een flitser melden een stuk ingewikkelder. Flitsers Nederland vindt dat beslist geen klusje voor in de auto en laat je dus niet met een eenvoudige druk je huidige locatie doorgeven voor een flitser. In plaats daarvan geef je eerst aan of je een nieuwe vaste flitspaal, flitser op de snelweg of flitser in een plaats wil aangeven en aansluitend worden onder andere de straatnaam, het wegnummer, de rijrichting en de hectometerpaal gevraagd. Dat kan makkelijker.

Flitsers Nederland is een handige applicatie die de batterij van de iPhone niet bespaart. Behalve dat ie gretig gebruik maakt van je GPS-gegevens, toont hij ook nog advertenties onderin het dashboard en de kaart. Daarmee verslaat de app de concurrentie van bijvoorbeeld Flitsmeister, Flitsers.mobi, FlitsNav en Flitsdog niet, maar net als die applicaties, weet ook Flitsers Nederland vast een aardige groep gebruikers aan zich te binden.

Downloaden: Flitsers Nederland (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 15:28
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp flitspalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.