FlightHero: meer vlieginfo op de iPhone dan je nodig hebt

FlightHero is een app die voor 16.224 luchthavens wereldwijd de vertrek- en aankomsttijden van vluchten laat zien. Deze app meer functies en gegevens dan concurrenten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flighthero icoonFlightHero is een nieuwe app, gemaakt door een klein ontwikkelteam. De app toont realtime vlieginformatie voor maar liefst 16.224 luchthavens wereldwijd. Niet alleen Schiphol dus, maar ook talloze kleinere luchthavens zoals Twente, Eelde, Eindhoven, Oostende en Deurne. Je krijgt vertrek- en aankomsttijden te zien voor een gigantisch aantal luchtvaartmaatschappijen: 1.550 stuks. Er is ruim een jaar aan de app gewerkt, om te zorgen voor een stabiele app met zoveel mogelijk functionaliteit. Dat bleek tijdens het testen: er is aan veel gedacht en knopjes zoals voor het downloaden van vluchtplannen zijn mooi en intuïtief uitgevoerd.


Natuurlijk lukt het bedienen via een saaie interface ook wel, maar het laat zien dat deze app niet zomaar in elkaar is geflanst. FlightHero is verkrijgbaar in 29 talen, waaronder Nederlands. Je moet dit via de instellingen wel handmatig kiezen. Ook kun je de updatefrequentie instellen (standaard 5 minuten). Temperaturen, snelheden en afstanden zijn al wel goed ingesteld op graden Celsius, km/h en kilometers. Die snelheden zie je overigens alleen voor vluchten die vanuit de VS vertrekken of naar de VS vliegen.

Vlieg je drie keer per jaar naar een vakantiepark in Turkije, dan is deze app wat overkill. FlightHero is meer bedoeld voor mensen die regelmatig moeten vliegen. De makers hebben geprobeerd om alles beter aan te pakken dan soortgelijke apps: meer vliegvelden, meer routes en de mogelijkheid om alle vluchtplannen te downloaden, zodat je niet meer afhankelijk bent van Wi-Fi of dataroaming. Er zitten allerlei filters in om op luchthaven, maatschappij, tijdsperiode of vluchtstatus te filteren. Met knopjes bovenin het scherm kun je zelfs op terminal- of gatenummer sorteren, al kun je je afvragen hoeveel mensen daar behoefte aan hebben. Er is zelfs gedacht aan een dag- en nachtthema (zwart en wit), al moet je die kleurwisseling wel handmatig doen. Nog een laatste extraatje: alle luchtvaartmaatschappijen zijn voorzien van logo en een vlag van hun land. Volgens de makers is er geen enkele andere app die dat heeft. Ook hier vraag ik me weer af of het écht iets toevoegt. Maar goed, de makers hebben werkelijk aan alles gedacht en al die extraatjes zitten het gebruik van de app niet in de weg.

Downloaden: FlightHero (€2,39)

flighthero functies

Update: FlightHero heeft inmiddels nieuwe functies gekregen, zoals de mogelijkheid om luchthavens toe te voegen en vluchten te synchroniseren met de agenda-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.