Flanders Fashion Instituut stopt Belgische mode in een app

Het Flanders Fashion Institute heeft het handboek over Belgische ontwerpers in een app gestopt. Via BE Fashion kun je zien waar de Belgische ontwerpers hun modeshows geven en zoek je contactinformatie op.

be fashionHet Flanders Fashion Institute bracht al een papieren versie van de Guide to Belgian Fashion uit. Nu is er ook een app, die het werk van veelal jonge Belgische onterwpers laat zien. De jaarlijkse papieren gids zal in de digitale vorm vaker een update krijgen. Zo zal de eerste update al in het najaar komen, waarbij informatie over de modeweken van Londen, Berlijn en New York wordt toegevoegd.
De eerste editie van de app bevat voorlopig nog alleen informatie over het doen en laten van Belgische ontwerpers tijdens de Parijse modeweek.

flanders fashionDe app is handig voor journalisten en inkopers van modeketens, maar ook voor fashionista’s die willen weten wat er speelt.

De app is als het ware een spoorboekje om de defilés en showrooms van Belgische ontwerpers te bezoeken, dankzij de opgenomen showkalender, contactgegevens van pers- en salesverantwoordelijken, een overzicht van de metrolijnen in Parijs en een nieuwssectie met de belangrijkste ontwikkelingen rond Belgische designers. Het papieren boek hoeft niet meer mee als je van modeshow naar modeshow reist. BE Fashion is vrij sober uitgevoerd, meer als een informatiegids dan als een glossy app met foto’s van runway-modellen.

Downloaden: BE Fashion (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2013, 11:16
Categorie Lifestyle
Onderwerp belgische apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.